SV Zulte Waregem vs KRC Genk, Genk zonder assistent Haar op bezoek in Waregem

Peter Vissers
29. oktober 2021

Na vijf nederlagen op rij en een rumoerige week wist Genk weer eens te winnen, in de beker tegen het op het derde niveau acterende Winkel Sport. Kunnen ze dit herhalen tegen een wat meer gelijkwaardige tegenstander? 

Na de reeks nederlagen was het geduld op bij de leiding van Genk, maar in plaats van de trainer op straat te zetten, verraste Genk de voetbalwereld door de assistent-trainer te slachtofferen. Dennis Haar die al vele jaren actief is als assistent van coach John van den Brom moest het veld ruimen bij de Belgische topclub.

Let op, Belgische bookmakers mogen geen Bookmaker Bonus meer aanbieden.

Zulte Waregem - Genk odds Jupiler League 2021
© Betway

Het lijkt een rare actie van Genk en de echte redenen zijn niet helemaal duidelijk, maar van den Brom krijgt dus nog een kans om het om te draaien. Op woensdag werd er alweer een beetje gelachen toen het nietige Winkel Sport in de beker met 6-0 aan de kant gezet werd. Toch is dat bij lange na niet genoeg om van den Brom in het zadel te houden en dus is een overwinning in Waregem noodzakelijk. Genk is naar de tiende plaats weggezakt en staat daarmee maar net voor Zulte Waregem dat met vier punten achterstand op de veertiende plaats staat.

In deze wedstrijd moet van den Brom het mogelijk zonder Junya Ito en Bryan Heynen doen. De twee basisspelers moesten de bekerwedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege lichte blessures en het is nog niet duidelijk of de twee in Waregem weer beschikbaar zullen zijn. Centrumverdediger Carlos Cuesta lijkt niet op tijd van de hamstringblessure die hem vorig weekend ook al aan de kant hield.

Bij Zulte Waregem lijken alleen Bent Sörmo en Joost van Aken er niet bij te zijn. De Vlamingen pakten vier punten in de laatste twee competitiewedstrijden en zijn daarom wat verder van de degradatiezone weggekropen. Wil je wedden op voetbal, dan kan deze wedstrijd je leuke wedmogelijkheden opleveren.

Wedden op SV Zulte Waregem vs KRC Genk

Ondanks de problemen voor de bezoekers zijn ze bij de online bookmakers de duidelijke favoriet tegen het laaggeklasseerde Zulte Waregem. Voor een overwinning van Genk krijg je bij Betway een quotering van 1.70 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van de thuisploeg op 4.50 ligt.

In deze wedstrijd verwacht de bookmaker ook doelpunten. Zo krijg je voor minimaal vier doelpunten odds van 2.00 en dat loopt op naar 3.20 als er vijf doelpunten of meer vallen. Het wordt pas echt interessant als er minimaal zes doelpunten vallen met 5.25. Als je denkt dat Genk wel gaat scoren, maar dat Zulte Waregem moeite gaat hebben om het net te vinden kun je ook op het aantal doelpunten voor Genk wedden. Bij drie doelpunten of meer voor de bezoekers krijg je een quotering van 2.50 en als de mannen van John van den Brom zelfs vier keer het net vinden, kun je daar € 4,50 per euro mee verdienen.

De aftrap van SV Zulte Waregem vs KRC Genk is aanstaande zondag om 14:30.