IJsland laatste test voor Nederlands elftal richting EK 2024

Stefan Zande
7. juni 2024

Het Nederlands elftal heeft nog één test op het programma staan voordat het serieus wordt deze zomer. IJsland komt naar Nederland om het op te nemen tegen de mannen van Ronald Koeman. Het is het tweede oefenduel in een paar dagen na de overwinning van Oranje op Canada. Naar verwachting zet Koeman tegen IJsland meer basiskrachten in om zich voor te bereiden op het EK. De wedstrijd begint maandag om 20:45 uur in De Kuip.

Gokken op Oranje na 4-0 winst tegen Canada

In de voorlaatste oefenwedstrijd voor het EK heeft het Nederlands elftal een overtuigende 4-0 overwinning behaald op Canada in De Kuip. Bondscoach Ronald Koeman experimenteerde met zijn opstelling, waardoor Jeremie Frimpong als rechtsbuiten uitblonk met een goal en een assist. De basisopstelling tegen Canada week af van de beoogde EK-opstelling vanwege de afwezigheid van spelers als Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners.

Toto welkomstbonus ek

Micky van de Ven en Brian Brobbey kregen hun eerste basisplaatsen, en Ryan Gravenberch verving De Jong op het middenveld. Virgil van Dijk en Nathan Aké werden gespaard, met Daley Blind als aanvoerder. Koeman liet Oranje in een 4-2-3-1 formatie spelen, met Bart Verbruggen als nieuwe eerste keeper.

In de eerste helft moest Oranje wennen aan de nieuwe samenstelling, waardoor Canada sterker begon. Alphonso Davies zorgde voor dreiging, maar Oranje kreeg geleidelijk aan meer controle. Frimpong en Van de Ven creëerden kansen, maar de ruststand bleef 0-0.

Doelpuntenfestijn na rust: Memphis, Weghorst

Na rust stelde Oranje snel orde op zaken. Frimpong gaf een assist op Depay, die zijn 45ste interlandgoal maakte. Kort daarna scoorde Frimpong zelf na een slimme actie tegen Davies. Invaller Wout Weghorst scoorde direct na zijn invalbeurt en vierde dit met een zwangerschapsjubel. Invaller Virgil van Dijk voegde zich ook bij de doelpuntenmakers met een kopbal, waardoor de eindstand op 4-0 kwam. Met deze ruime zege en de positieve prestaties van spelers als Frimpong en Van de Ven heeft Koeman waardevolle inzichten opgedaan voor het EK.

Wedden op Nederland – IJsland: met een zege naar het EK?

Ronald Koeman begon tegen Canada dus nog met een half B-elftal aan de wedstrijd, maar hij liet in interviews al doorschemeren daar tegen IJsland verandering in te brengen. Namen zoals Virgil van Dijk, Nathan Aké en Cody Gakpo lijken aan de aftrap te beginnen. Dat maakt de kans groot dat Nederland gaat winnen, dus als je goed gebruik wil maken van een sportweddenschappen bonus, dan is dat een goede tip.
En denk maar niet dat Oranje het rustig aan gaat doen tegen IJsland, want er zijn nog genoeg namen die niet zeker zijn van een basisplek. Alle twijfelgevallen, denk bijvoorbeeld aan de goed spelende Jeremie Frimpong, zullen alles geven om het Koeman zo moeilijk mogelijk te maken.

Albert Gudmundsson is een naam bij IJsland die je waarschijnlijk nog wel kent. De middenvelder annex spits speelde in de jeugd bij PSV en brak door bij AZ. Hij speelt nu bij Genoa in Italië. Er spelen niet alleen oude bekenden, maar er staat zelfs iemand onder contract bij Ajax: Kristian Hlynsson. De middenvelder kwam dit seizoen 25 keer in actie voor de Amsterdammers in de Eredivisie en scoorde 7 keer. Hlynsson is pas 20 en maakte zijn debut voor het nationale elftal in november 2023.

Cashen tijdens Nederland – IJsland met welkomstbonus tot wel €50

Als je je als nieuwe Nederlandse klant van 24 jaar of ouder aanmeldt bij Toto sportsbook, kom je in aanmerking voor de TOTO welkomstbonus. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je de bonus activeren.

Plaats een eenmalige inzet van 10 euro op een wedstrijd met een minimale odd van 1.50, en je ontvangt 5 gratis bets ter waarde van 10 euro per stuk. Met een inzet van 10 euro krijg je dus 50 euro aan free bets. Deze free bets worden direct aan je account toegevoegd zodra de eerste weddenschap is afgerond. Je moet de free bets binnen 7 dagen na ontvangst gebruiken, anders verlopen ze.

Voorbeschouwing EK: de kansen van Nederland

Veel zal afhangen van de vorm van Memphis Depay, de eventuele Oranje-doorbraak van Xavi Simons en de fitheid van Frenkie de Jong. Als dat allemaal meezit, kun je Nederland als EK winnaar voorspellen. Een uitschieter van Jeremie Frimpong en voordat je het weet staat Oranje op 14 juli aan de aftrap van de finale in Berlijn.

De route voor Oranje is niet makkelijk. Koeman en zijn mannen zitten in een poule met Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Het toernooi begint op 16 juni om 15:00 uur in Hamburg tegen Polen. Naar verwachting de makkelijkste tegenstander, maar alsnog een zware kluif. Om maar niet te spreken over de wedstrijd op 21 juni om 21:00 uur tegen Frankrijk, de WK-finalist met de beste selectie. Op 25 juni volgt de waarschijnlijk beslissende wedstrijd tegen Oostenrijk, dat een aantal goede Bundesliga-spelers in de selectie heeeft zitten. Als Oranje de groep overleeft, dan is het klaar voor een succesvolle KO-fase.

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!

Toto Nieuws