Turkije bereidt zich tegen Italië voor op EK in Duitsland

Stefan Zande
3. juni 2024

Turkije en Italië nemen het tegen elkaar op in de voorbereiding op het EK van deze zomer. Beide ploegen doen (in verschillende groepen) mee aan het Europese eindtoernooi. Om van alle clubspelers een goed team te maken, zochten beide landen een tegenstander van formaat en kwamen ze bij elkaar uit. Slechts een oefenwedstrijd, maar wel de moeite waard om even voor te gaan zitten. Italië – Turkije begint op dinsdag 4 juni om 21:00 uur in Stadio Renato Dall’Ara, het stadion van Bologna.

Regerend Europees Kampioen Italië is outsider voor titelwinst

Italië begint als regerend kampioen aan het toernooi, want in 2021 wonnen de Italianen in de finale van Engeland. Groot feest natuurlijk, maar daarna ging het snel bergafwaarts, want in december 2022 ontbrak hetzelfde land op het WK. Nu is het dus tijd voor eerherstel en de eerste stapjes moeten worden gezet in het oefenduel met Turkije. De weg naar het EK was moeizaam, want het kwalificeerde zich op doelsaldo voor het eindtoernooi. Italië zit in een pittige groep met Spanje, Kroatië en Albanië.

unibet welkomstbonus

Waar Italië zich met de hakken over de sloot plaatste, lukte dat Turkije een stuk eerder en makkelijker. De Turken werden groepswinnaar in een poule met Kroatië, Wales, Armenië en Letland. Na die succesvolle kwalificatie ging het wel iets minder, want na een oefenzege op Duitsland werd er met 1-0 verloren van Hongarije en met 6-1 van EK-deelnemer Oostenrijk. Op het EK speelt Turkije in de groepsfase tegen Portugal, Georgië en Tsjechië. Gezien de geschiedenis is Italië favoriet bij de EK bookmakers voor dit oefenduel, maar misschien komen de Turken verrassend uit de hoek.

Free bets voor Turkije – Italië: tot wel €50

Unibet verwelkomt nieuwe spelers met een aantrekkelijke bonus, waarbij je tot wel €50 aan free bets kunt ontvangen. Om hiervan te profiteren, ga je naar de Unibet-website of voltooi je een Unibet download via de app en maak je een account aan en kies je de sportbonus. Je hebt geen bonuscode nodig voor deze aanbieding. Nadat je je account hebt aangemaakt, selecteer je de sportbonus en plaats je een weddenschap van minimaal €10 bij Unibet, onderdeel van betting sites Nederland. Vervolgens ontvang je free bets ter waarde van maximaal €50.

• €10 Pre-match Free Bet
• €10 Live Free Bet
• €10 vrij in te zetten Free Bet
• €10 Combinatie Free Bet (3+ selecties)
• €10 Bet Builder Free Bet (3+ selecties)

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!