Tsjechië vs Denemarken, welke toernooi sensatie mag verder?

Peter Vissers
3. juli 2021

Waar veel mensen Denemarken alles gunnen na het drama met Cristian Eriksen, heeft nu ook Tsjechië op dit EK 2020 laten zien goed te kunnen voetballen.
Van Tsjechie werd relatief weinig verwacht aan het begin van dit toernooi, maar in een groep met Engeland, Kroatië en Schotland pikten de Tsjechen vier punten op. Voldoende voor een plaats in de achtste finales tegen het sterker geachte Nederland. Waar de Nederlanders ernstig teleurstelden, legde Tsjechië een goeie pot op de mat en de 2-0 eindstand was niet eens onverdiend.

Het verhaal van Denemarken is bij de meesten wel bekend. De openingswedstrijd tegen Finland ging verloren nadat Cristian Eriksen op het veld onwel werd en gereanimeerd moest worden. De volgende drie wedstrijden zagen we een wervelend Denemarken. Waar er tegen België nog nipt werd verloren, bleken Rusland en Wales geen partij voor de herboren Denen, en dus staan nu twee outsiders in een onverwachte kwartfinale.

Bij Tsjechië lijkt alleen Vladimir Darida een twijfelgeval, de middenvelder van Hertha BSC speelde alle groepswedstrijden, maar moest de achtste finale tegen Nederland al aan zich voorbij laten gaan met een blessure. Ook Denemarken lijkt niet compleet, uiteraard keert Eriksen dit EK niet terug in de Deense ploeg en ook Yussuf Poulsen en Daniel Wass, die de laatste wedstrijd tegen Wales al moesten missen zijn mogelijk niet op tijd fit voor deze wedstrijd.

Toch belooft het een leuke wedstrijd te worden met talenten als Mikkel Damsgaard en ex-ajacied Kasper Dolberg aan de ene zijde en Patrick Schick, die nog volop in de race is om toernooi-topscorer te worden aan de zijde van Tsjechië. Wil je wedden op EK, dan kun je met deze wedstrijd een aantal leuke weddenschappen vinden.

Tsjechie Denemarken odds boosts EK via betway
© Betway

Wedden op Tsjechië vs Denemarken

Door het goeie spel van de laatste wedstrijden is Denemarken bij de bookmakers de favoriet voor het behalen van de halve finales. Voor plaatsing van de Denen krijg je bij Betway namelijk een quotering van 1.50 en als de Tsjechen zich voor de halve finale plaatsen krijg je daar 2.50 voor.

Betway heeft ook een aantal interessante boosts beschikbaar op zijn website. Zo kun je 6.00 krijgen als Tsjechië deze wedstrijd wint zonder een tegendoelpunt te incasseren. Dit geld echter alleen als dat binnen 90 minuten gebeurt, winst in een eventuele verlenging telt dan niet mee.

Zie je het wel zitten in Damsgaard, dan kun je ook wedden op een overwinning van de Denen met een doelpunt van het talent van Sampdoria, ook daar krijg je odds van 6.00 voor.

Zet jij liever al je geld op goals van Patrick Schick, dan kan dat ook. Schick staat nog maar één doelpunt achter de huidige topscorer Cristiano Ronaldo, die al naar huis is en heeft dus een goeie kans op de topscorerstitel. Je kunt bij Betway een boost met een quotering van 19.00 krijgen voor twee of meer doelpunten van de Tsjechische aanvalsleider in deze wedstrijd.

De aftrap van Tsjechië vs Denemarken is aanstaande zaterdag om 18:00 in Bakoe, Azerbeidzjan.