Tsjechië vs Engeland, voor de eerste plaats in Groep D: odds bookmakers

Peter Vissers
21. juni 2021

Met vier punten uit twee duels, hebben beide ploegen nog volop kans om als eerste in groep D te eindigen, voor Tsjechië is een gelijkspel daar zelfs voldoende voor.
Dat Engeland na twee wedstrijden nog in de race is om groepswinnaar te worden verrast niemand, maar dat ook de Tsjechen die hoop nog hebben, is toch enigszins onverwacht. Aan de hand van Patrick Schick, die al het mooiste doelpunt van het toernooi op zijn naam kreeg en ook gedeeld topscorer van het toernooi is, halen de Tsjechen tot nog toe de punten binnen.

De Engelsen daarentegen hebben de vorm nog niet gevonden dit toernooi. Na een stroeve overwinning op Kroatië, werd er tegen Schotland gelijk gespeeld en met name voorin wil het nog niet lukken. Aanvoerder Harry Kane is voorlopig nog onzichtbaar en heeft in de Engelse pers al veel kritiek op zijn functioneren gekregen. Toch heeft bondscoach Gareth Southgate aangegeven zijn aanvalsleider niet te laten vallen.  Bekijk de beste EK betting sites ook hier trouwens!

Tsjechie - Engeland ek groep D
© Bet777

Ook van Mason Mount, Phil Foden en Raheem Sterling wordt meer verwacht en dus versterkt de roep om aanpassingen. Één van die aanpassingen is het inbrengen van aanvallende middenvelder Jack Grealish. De creatieve nummer tien, die ook graag vanaf de linkerkant komt, had een fantastisch seizoen bij Aston Villa, totdat hij drie maanden moest missen met een blessure. Hij was net voor het einde van het seizoen weer terug en dat was genoeg voor de bondscoach om hem op te roepen.

In de voorbereiding van het EK was de spelverdeler van Aston Villa basisspeler, maar toch is hij tijdens dit EK nog niet verder gekomen dan een half uurtje speeltijd tegen Schotland. Wil je wedden op voetbal, dan kun je voor deze wedstrijd een aantal interessante weddenschappen vinden.

Wedden op Tsjechië vs Engeland

De twee ploegen kwamen elkaar in de kwalificatie van dit EK ook al tegen. Beide ploegen wonnen toen één keer, maar toen Engeland verloor, waren ze al geplaatst. Voor deze wedstrijd zijn de Engelsen dan ook duidelijk favoriet bij de bookmakers. Voor een overwinning van Engeland krijg je bij Bet777 een quotering van 1.60, terwijl die bij een overwinning van Tsjechië op 7.75 ligt.

Uiteraard maakt Engeland de grootste kans om deze wedstrijd te winnen met al de kwaliteit die ze in de ploeg hebben, maar in de wereld van de weddenschappen is er een ongeschreven regel dat je in principe beter tegen Engeland kunt wedden. De historie van wedden ligt in Engeland en omdat er daar zoveel meer gewed wordt dan in de rest van de wereld is het nationale team altijd iets overgewaardeerd om te voorkomen dat wedkantoren in de problemen komen als Engeland wel iets wint.

Als je toch niet genoeg vertrouwen hebt in de Tsjechen kun je bijvoorbeeld op de handicap wedden om het risico iets kleiner te maken. Als je op Tsjechië +0.5 wedt, win je de weddenschap bij winst én bij een gelijkspel. Je krijgt daar odds van 2.45 voor aangeboden. Denk je dat Schick ook in zijn derde EK-wedstrijd het net vindt, dan krijg je daar een quotering van 5.75 voor.

De aftrap van Tsjechië vs Engeland is aanstaande dinsdag om 21:00 op Wembley.

Bet777 Nieuws