Turkije vs Italië, openingswedstrijd EK 2020 bijna een jaar na planning

Peter Vissers
10. juni 2021

Het is nu dan toch zover! Het Europees Kampioenschap 2020 kan eindelijk beginnen. Dat gebeurt meteen met een interessante wedstrijd als de Italianen het in eigen huis tegen Turkije opnemen.
Voor 18.000 toeschouwers neemt het team dat vooraf als één van de EK favorieten voor de eindzege gezien wordt het in Rome op tegen Turkije. De mannen van bondscoach Roberto Mancini hebben in 2021 nog geen punt verspeeld, maar de kwaliteit van de opponenten was dan ook niet van al te hoog niveau. In de WK-kwalificatie in maart werd zonder franje gewonnen van Noord-Ierland, Bulgarije en Litouwen, terwijl ze in de voorbereiding ruim te sterk waren voor San Marino en Tsjechië.

Bekijk de odds voor de EK openingsmatch tussen Turkije - Italie
© Unibet

De kracht bij Italië lijkt te liggen in de ervaring van het team. Het centrale duo dat lijkt te gaan starten wordt gevormd door Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini, die bij elkaar opgeteld al meer dan 200 interlands op hun naam hebben staan. Jongens als Nicolo Barrella en Manuel Locatelli lijken het jeugdige element van de Italianen voor hun rekening te moeten nemen.

De centrumverdedigers worden bij hun club Juventus meestal boven Mehdi Demiral verkozen, die in deze wedstrijd echter verzekerd is van een basisplaats bij de tegenstander. Naast Demiral staat er met Caglar Söyüncü nog een speler van naam in het centrum van de verdediging van de Turken.

Dat Turkije een tegenstander is waar niet te licht over gedacht kan worden, lieten ze eerder dit jaar al zien, toen ze 45 minuten lang gehakt maakten van de Nederlandse defensie en uiteindelijk met 4-2 wonnen in de WK-kwalificatie.

Ook deze wedstrijd heeft een Nederlands tintje, want Danny Makkelie mag deze openingswedstrijd van het EK fluiten. Wil je wedden op voetbal, dan kun je deze maand je lol op met het EK. Laten we eens gaan kijken naar een aantal van de quoteringen die de EK bookmakers voor deze wedstrijd aanbieden.

Wedden op Turkije vs Italië

Er bestaat geen twijfel over dat Italië in eigen huis als de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd wordt gezien. Bij Unibet krijg je bijvoorbeeld een quotering van 1.55 voor een Italië overwinning, terwijl die voor Turkije met 8.30 vele malen hoger ligt.

Als je op een verrassing wilt inzetten, maar toch niet helemaal zeker bent van een overwinning voor Turkije, dan kun je ook inzetten op een Turkije overwinning én een gelijkspel. Dat betekent dat je de weddenschap wint als de Italianen niet de volle buit pakken.

Met Ciro Immobile voor Italië en Burak Yilmaz voor Turkije hebben beide ploegen echte goalgetters in de spits, wordt dat een garantie voor doelpunten? Als je denkt van wel kun je bijvoorbeeld odds van 10.00 krijgen als er vijf of meer keer gescoord wordt. Denk je dat de verdedigende kracht de boventoon gaat voeren in deze wedstrijd, dan krijg je bij Unibet een quotering van 2.88 voor één of nul gescoorde doelpunten.

De aftrap van het EK met Turkije vs Italië is aanstaande vrijdag om 21:00 in Rome. Wedden op EK kan ook hier:

Unibet Nieuws