Turkije vs Wales, Turkije in Bakoe op zoek naar eerherstel

Peter Vissers
15. juni 2021

Na de kansloze 3-0 nederlaag tegen Italië, moeten de Turken een resultaat halen tegen Wales om een goeie kans te houden om de volgende ronde te halen.

De kritiek op de Turkse ploeg was niet mals na de openingswedstrijd van dit EK tegen Italië. Het team was aanvallend volledig machteloos en was ook amper bestand tegen de nimmer aflatende golf van Italiaanse aanvallen. EK wedden is makkelijker als je tegen Turkije wedt.

Toch zijn er nog genoeg mogelijkheden voor de Turken met nog twee wedstrijden voor de boeg. Dan moeten ze echter wel het niveau wel opkrikken voor de wedstrijd tegen Wales. Topspits Burak Yilmaz, die dit jaar met Lille kampioen werd, heeft een goed jaar achter de rug, maar werd tegen Italië nooit gevonden. Bondscoach Senol Günes zal daarom wat moeten doen met de aanvallende middenvelders. Met Hakan Calhanoglu hebben ze een topper in de gelederen, die tegen Wales waarschijnlijk meer ruimte zal krijgen. Ook zullen de Turken in Bakoe waarschijnlijk een stuk meer steun krijgen van eigen supporters dan Wales.

Turkije Wales groep A EK
Bet777

Bij Wales draait bijna alles om Gareth Bale. De inmiddels 31-jarige aanvaller was in de vorige wedstrijd tegen Zwitserland vooral bliksemafleider. Bale kwam niet veel in het spel voor en het gevaar kwam met name van de andere kant, van de talentvolle Daniel James af. De buitenspeler van Manchester United zal ook tegen Turkije weer veelvuldig gezocht worden om zijn rushes aan de linkerkant te maken. Wat denken de EK bookmakers?

Met Ben Davies, Aaron Ramsey en Joe Allen hadden de Welsh nogal wat spelers die dit toernooi niet geheel fit begonnen, maar het lijkt erop dat ze zich in de vorige wedstrijd prima staande hielden. Wil je wedden op voetbal dan kun je interessante weddenschappen vinden voor deze belangrijke wedstrijd in Groep A om achter Italië, één van de topfavorieten voor dit toernooi, de volgende ronde te bereiken.

Wedden op Turkije vs Wales

Bij de bookmakers is Turkije de lichte favoriet voor de overwinning. De slechte wedstrijd tegen Italië en de prima wedstrijd van Wales zullen er ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat de verwachtingen rondom Turkije wat getemperd zijn. Voor een overwinning van Turkije krijg je bij Bet777 een quotering van 2.45 aangeboden, terwijl een Wales overwinning je 3.35 kan opleveren.

Waar Wales nooit zo’n behoefte heeft om aan te vallen en meestal rustig afwacht op de dodelijke counter, zal Turkije na de wanprestatie van afgelopen vrijdag ongetwijfeld willen laten zien dat ze wel kunnen aanvallen. De bookmakers verwachten echter niet zoveel doelpunten, je krijgt zelfs maar 6.00 aangeboden voor een 0-0. Denk je dat ze het mis hebben dan kun je daar wel goed mee verdienen. Voor vier doelpunten of meer krijg je al odds van 4.60, met 9.50 voor vijf doelpunten of meer en 20.00 voor zes doelpunten of meer, kun je pas echt je spaarpot spekken. Dit heeft er echter mee te maken dat op de grote toernooien het gemiddeld aantal doelpunten meestal lager ligt dan in andere situaties, dus hou daar rekening mee als je geld inzet.

De aftrap van Turkije vs Wales is aanstaande woensdag om 18:00 in Azerbeidzjan.

Bet777 Nieuws