Wedden op UFC 249 – Tony Ferguson vs Justin Ghaetje

Peter Vissers
6. mei 2020

Eindelijk is het zover! De UFC is erin geslaagd om voor UFC 249 deze week opnieuw in actie te kunnen schieten. Dit weekend kan je wedden op de main event tussen Tony Ferguson & Justin Ghaetje in de lightweight categorie.

Wedden op Tony Ferguson vs Justin Ghaetje – UFC249

We kijken meteen naar de hoofdattractie. Wie is de favoriet tussen deze twee lichtgewichten? Als we de odds compilers van Speedybet moeten geloven, dan is Ferguson een kleine favoriet. Hoewel het altijd moeilijk is voor bookmakers om echt goed in te schatten hoe goed twee UFC vechters tegen elkaar zijn.

Dit zijn de speedybet odds voor Ferguson tegen Ghaetje (UFC 249)
© Speedybet

Ghaetje is dus een redelijke underdog al, en laten we even proberen na te gaan waarom dit zo is aan de hand van een analyse van hun vechtstijlen.

Tony Ferguson

De 36 jarige Ferguson heeft al heel wat ervaring met verschillende disciplines. Je kan hem een echte all round fighter noemen dankzij zijn expertise in onder andere:

  • Worstelen (in het team van zijn universiteit)
  • Zwarte band in Jiu Jitsu
  • Boksen (zelfs op amateur niveau gebokst)
  • 1m80 & 70kg

Hij is dus goed in alles, wat vaak zorgt voor heel creatieve oplossingen om uit moeilijke situaties te geraken in de UFC octagon. Vaak zie je van hem een mix tussen grappling, creative trappen & worstel moves om uit een clinch te ontsnappen.

Justin Ghaetje

Net even groot & zwaar wegend als zijn tegenstander heeft Justin Ghaetje ook al redelijk wat ervaring opgedaan. Deze 31 jarige Amerikaan is actief sinds 2011 als professionele vechter.

  • Een expert in worstelen
  • Wint heel vaak met knock-outs
  • Gaat zelden voor take-downs, ondanks zijn worstel expertise
  • 1m 80 & 70 kg

Minder focus in Jiu Jitsu, maar zoals elke MMA fighter weet Ghaetje natuurlijk wel wat te doen als hij toch op de mat belandt. Toch eindigen de meeste van zijn partijen staand, met de tegenstander vallend op de mat door knock-out.

Ongetwijfeld wordt dit een heel interessante main event, met een overwinning die in beide richtingen kan gaan.

De andere UFC 249 events

Natuurlijk heb je nog andere affiches tijdens deze UFC event. We gaan even snel over alle head 2 heads met odds van Speedybet erbij.

Henry Cejudo vs Dominick Cruz

De Co main event van deze avond wordt ook redelijk spannend. Met Bantamweights heb je vaak lange technische matchen die niet meteen beslist worden door één rake knock out klap. Zowel Cejudo als ook Cruz hebben al veel winsten op hun palmares staan, en beide zullen dit graag nog willen verhogen.

Francis Ngannou vs Jairzinho Rozenstruik

Een heavy weight gevecht is altijd mooi om te kijken! Rozenstruik is momenteel ongeslagen en er wacht hem een moeilijke opgave tegen Ngannou.

Jeremy Stephens vs Calvin Kattar

Bij de Featherweights komen Stephens & Kattar in actie. Deze laatste zou volgens ons het grote voordeel moeten hebben, maar het wordt wachten tot het weekend of dit ook zo het geval zal zijn.

Greg Hardy vs Yorgan De Castro

Nog een heavy weight gevecht maar dit keer tussen Hardy & De Castro. Twee relatieve onbekende nieuwkomers in de UFC, en hun vechtpartij opent dan ook meteen de main card van de UFC 249.

Het schema en de odds voor de wedden op de UFC 249
© Speedybet

Wil je wedden op UFC 249? Pak dan de bookmaker bonus van Speedybet & registreer je meteen onderaan via de link.

Speedybet Nieuws