Wie wint de Verkiezingen Nederland 2021?

Peter Vissers
8. maart 2021

Tegenwoordig kan je op zowat alles inzetten, en wedden op de Nederlandse Verkiezingen is dan ook meteen een leuke optie. Vandaag kijken we naar de favorieten om de verkiezingen in Nederland 2021 te winnen op 17 maart.

Waarvoor stemmen we precies deze keer?

Er wordt op een heleboel dingen gestemd normaal gezien! Het lijstje is redelijk groot, dus we zetten alle mogelijkheden even snel op een rij:

 • Eerste kamer
 • Tweede kamer
 • Provinciale Staten
 • Waterschappen
 • Europese Verkiezingen

Ditmaal stemmen we met zijn allen op de Tweede kamer verkiezingen. De tweede kamer controleert de huidige regering en vergadert over diverse politieke onderwerpen.

Omdat we nog even afwachten op de ingang van de nieuwe wet op kansspelen in Nederland, is het momenteel moeilijk om odds te vinden voor de verkiezingen Nederland. Zelfs op ToTo vinden we niets van quoteringen terug, wat natuurlijk wel ontzettend teleurstellend is. Dit hopen we uiteraard net te vermijden in de toekomst wanneer we terug legaal kunnen gokken bij een hele hoop online bookmakers.

Favorieten verkiezingen Nederland (tweede kamer)

Als we de polls moeten geloven, dan zouden de resultaten van de verkiezingen er zo uit zien:

 1. VVD: Als topfavoriet met 38 zetels
 2. PVV: Met 22 zetels ligt er al een serieuze kloof tussen de nummer 1 en 2.
 3. CDA: 18 zetels
 4. D66: 14 zetels
 5. Groenlinks: 13 zetels
 6. PVDA: 12 zetels
 7. SPA: 10 zetels
 8. Partij voor de dieren: 6 zetels
 9. Christenunie: 5 zetels
 10. Forum voor Democratie: 4 zetels
 11. SGP en denk: Elk 3 zetels

Niemand heeft dus zoals gebruikelijk een absolute meerderheid in de tweede kamer. We moeten wel even toegeven dat de trends van de VVD de laatste maanden sterk dalend is in zowat elke publieke poll. Maar goed, enkel de resultaten op de verkiezingen zelf tellen natuurlijk mee.

Wedden op de verkiezingen mogelijkheden

Waar kan je normaal gezien allemaal op wedden? Net zoals bij voetbal kan je op verschillende categorieën inzetten. Een gokje wagen kan dus op het aantal zetels dat een partij wint, of wie de meerderheid van de stemmen krijgt. Ook krijg je vaak weddenschappen over of een partij zetels wint of verliest ten opzichte van de vorige verkiezing.

Meestal krijg je dus een heleboel opties om volop door te gokken. Want wie wed er nu niet graag op de toekomst van zijn land? Dit is één van de enige disciplines in het wedden waarin je jouw weddenschap resultaat kan beïnvloeden door zelf even op je favoriet te stemmen.

Ga dus stemmen op 17 maart en kies jouw favoriete partij om jouw land (hopelijk) beter te regeren. Jouw stem telt mee, om jouw weddenschap te laten winnen!

 

Unibet Nieuws