Wedden op Verstappen in de Formule 1: GP van Mexico

Jeroen van Veen
27. oktober 2022

# Ad Het Formule 1 seizoen van dit jaar loopt op zijn einde en de belangrijkste prijzen zijn verdeeld. Max Verstappen stelde de wereldtitel al veilig en zijn team Red Bull Racing pakte voor het eerst in bijna tien jaar weer eens de constructeurstitel door de hegemonie van Mercedes te doorbreken. Voor de GP van Mexico staat er echter nog voldoende op het spel, records. Kan Verstappen nog meer records breken? De GP van Mexico, hoofdrace zondag 30 oktober om 21:00. Pak je Bet365 bonus en wed op de Formule 1.

Max Verstappen heeft dit seizoen al lang en breed in zijn pocket. De Nederlander is zo dominant dat hij met nog vier wedstrijden te gaan de titel al binnen had. Daarna won hij vorige week ook nog de GP van de Verenigde Staten en dat leverde al een record op, het was namelijk zijn 13e overwinning van het seizoen en dat is een evenaring van de records van Vettel en Hamilton.

Verstappen op recordjacht

De Nederlander zal dus alles in zijn werk zitten om dat record op het circuit hermanos Rodriguez in Mexico-Stad alleen in handen te krijgen en de voortekenen zijn goed. Verstappen wist deze wedstrijd al drie keer te winnen en was vorig jaar bij zijn eerste wereldtitel oppermachtig in Mexico. Red Bull had in de afgelopen jaren zijn motor veel beter voorbereid op de 2200 meter boven zeeniveau in Mexico-Stad, waardoor Verstappen in Mexico altijd relatief makkelijk het verschil kon maken.

Met de nieuwe regels en auto’s die het deelnemersveld dit jaar aardig op zijn kop hebben gezet is het nog niet duidelijk of de Red Bull opnieuw het beste presteert op hoogte. Het is niet alleen voor Verstappen een belangrijke wedstrijd, want teamgenoot Sergio Perez is de thuisrijder in Mexico. De kans is klein dat Verstappen de Mexicaan de zege cadeau gaat doen, maar het is een mogelijkheid.

Formule 1 GP Mexico odds
© Bet365 – screenshot 27/10/2022: odds onderhevig aan verandering.

Wedden op GP Mexico

De bet sites Nederland zijn het erover eens dat Verstappen zijn 14e overwinning van het seizoen gaat pakken. Bij Bet365 is de Nederlander de grote favoriet voor de overwinning in Mexico met een quotering van 1.57. De Ferrari van Charles Leclerc en thuisfavoriet Perez van Red Bull volgen op die lijst met een quotering van 5.50. Leclerc en Perez zijn in een zware strijd om de tweede plaats verwikkeld. Op dit moment staat de Monegask twee punten voor op de Mexicaan, maar op basis van de geschiedenis van Red Bull in Mexico kan dat kan zomaar eens veranderen na deze race.

Historisch gezien is de Mercedes juist niet sterk in Mexico en was het vooral de schade beperkt houden op hoogte, ook dit jaar zijn de toch al matig presterende Mercedessen hooguit outsiders voor een verrassing. Een overwinning van Lewis Hamilton is bij de bookmaker 13.00 waard (dat is even hoog als de tweede Ferrari-rijder Carlos Sainz) en een overwinning van George Russell zelfs 26.00, dus lijkt er opnieuw geen hoofdrol weggelegd voor Mercedes. Pak ook je bookmaker bonus zodat je nog goedkoper kunt wedden op de Formule 1.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws