Villarreal vs Manchester United, Europa League finale met één duidelijke favoriet

Peter Vissers
25. mei 2021

Manchester United is de grote favoriet voor de Europa League finale die op woensdag in Gdansk in Polen plaatsvindt, kunnen de Engelsen de favorietenrol waarmaken of heeft Villarreal een verrassing in petto?

Update: Wedden op 1 doelpunt in elke helft biedt je 3.0 verhoogde odds bij Betway!
Update 2: Bij Ladbrokes krijgt je 50 als je 10 inzet op meer dan 0,5 doelpunten.

Dat Manchester United de finale van de Europa League ging halen was voor niemand echt een verrassing, maar dat ze daarin tegen Villarreal staan dat verwachtten maar weinig mensen en ook de bookmakers niet. De Spanjaarden haalden de finale door in de knock-outfase langs Red Bull Salzburg, Dinamo Kiev en Dinamo Zagreb te gaan en in de halve finale ook Arsenal te toegang tot de finale te ontzeggen.

Manchester United, dat teleurstellend strandde in de groepsfase van de Champions League, haalde voor de tweede keer in vijf jaar de finale van Europa League. Met overwinningen op Real Sociedad, AC Milan en Granada haalden ze de halve eindstrijd waarin ze met groot gemak langs AS Roma gingen. Hetzelfde Roma dat Ajax een ronde eerder nog de voet dwars gezet had. Bekijk hieronder hoeveel een bet op Manchester bij Betway kan opleveren:

Wedden op de finale van Europa League odds: Villareal - Manchester United
© Betway

De Engelsen hebben een loodzwaar programma achter de rug, maar toch zijn ze waarschijnlijk nog wel enigszins fit voor deze wedstrijd. Omdat ze zich al een aantal weken geleden plaatsten voor de Champions League van volgend seizoen, koos trainer Ole Gunnar Solskjaer er bijvoorbeeld afgelopen weekend nog voor om met de reserves aan te treden.

Voor Villarreal stond er nog een zware uitwedstrijd bij Real Madrid op het programma waarbij er nog Europa League voetbal voor volgend jaar op het spel stond. Ondanks dat Villarreal het grootste gedeelte van de wedstrijd een voorsprong hadden, ging die wedstrijd verloren, waardoor ze zich alleen voor de nieuwe gevormde Conference League wisten te plaatsen.

Dat kan met deze wedstrijd nog veranderen, de winnaar plaatst zich namelijk automatisch voor de Champions League van volgend jaar. Het belangrijkste dat in deze wedstrijd te winnen valt is echter een Europese beker. Er is in deze wedstrijd dus voldoende om te wedden op voetbal.

Ook bij Ladbrokes krijg je een fijne promotie: 

Wedden op Villarreal vs Manchester United

Zoals gezegd is Manchester United bij de bookmakers de grote favoriet voor de Europa League titel. Voor een nieuwe overwinning voor de EL kampioen van 2017 krijg je bij Betfirst een quotering van 1.83, terwijl dat voor de Spanjaarden met 4.75 veel hoger ligt.

Diezelfde bookmaker verwacht ook niet veel doelpunten in deze wedstrijd. Voor een 0-0 krijg je odds van 7.75 aangeboden. Terwijl je 2.95 terugkrijgt als er één keer of minder gescoord wordt. Denk je wel dat het een doelpuntenfestijn kan worden, dan kun je daar veel meer verdienen. Voor vijf doelpunten of meer krijg je 7.00 aangeboden en als je een gokje waagt op zeven doelpunten of meer, dan kun je daar met een quotering van 33.00 nog rijk van worden ook.

Wees je er overigens wel van bewust dat al het bovenstaande alleen geldt voor resultaten in de reguliere speeltijd. Dat betekent echter niet dat je helemaal niets meer kunt doen als de 90 minuten er eenmaal opzitten. Mocht deze wedstrijd in een verlenging beslist worden dan zullen er snel nieuwe weddenschappen beschikbaar komen waarmee je je portemonnee kunt spekken en deze wedstrijd voor jezelf nog een stuk spannender kunt maken.