Wie zijn de favorieten om de 75e Vuelta in Spanje te winnen?

Erik de Kort
19. oktober 2020

De laatste wielerronde van het seizoen. De Giro en de Tour de France is al verreden, gisteren de ronde van Vlaanderen en op dinsdag start dus de Vuelta. Wij bespreken hier de favorieten voor de eindzege in de Ronde van Spanje.

Jumbo – Visma wilt opnieuw domineren

Wat een fenomenaal seizoen is het voor team Jumbo Visma, natuurlijk de Tour de France werd niet gewonnen maar wekenlang wist de gele trein de Tour te domineren. Ook waren er voldoende persoonlijke successen te vieren en dus kijken we nu al uit naar de rol van Jumbo Visma in de Vuelta. Met Dumoulin en Roglic die beiden voor het eindklassement zullen strijden zijn er twee topfavorieten in huis. Roglic won Luik-Bastenaken-Luik en nam daarna wat tijd om zich voor te bereiden op voor de ronde van Spanje.

Voor Tom Dumoulin was dit het seizoen om weer terug op topniveau te komen. Met een zevende plek in de tour en een goede Luik-Bastenaken-Luik is dat zeker gelukt. De Vuelta was vijf jaar geleden het podium waar Dumoulin definitief doorbrak als renner en met Gesink en Sepp Kuss kan rekenen op een superieure ploeg. Met Dumoulin en Roglic maakt de ploeg volgens de bookmakers in Nederland goede kansen in het eindklassement. Wat de noteringen zijn en welke renners er nog meer favoriet zijn zullen we direct bespreken.

wedden op de Vuelta
© Unibet

De favorieten en underdogs

We noemden net al Primosz Roglic en Tom Dumoulin maar er zijn natuurlijk nog wat andere wielrenners die meedoen om de rode trui. Een van die renners is Thibaut Pinot. De Fransman was op voorhand een van de favorieten voor de Tour de France maar kwam al vroeg in de ronde ten val. Een slepende rugblessure maakte een einde aan de aspiraties van Pinot. Wedden op Pinot geeft je tien keer je inzet. Richard Carapaz gaat ook vol voor een top drie klassering. Bij Unibet krijg je hier 7.50 als je inzet op deze wielrenner van INEOS. Dan is er ook nog Chris Froome die dit jaar amper in actie kwam. Froom won in 2011 en 2017 de Vuelta al. De bookmakers lijken niet al te veel rekening te houden met winst van Froome, hij staat bij Unibet op 17.00.

Wedden op de Vuelta voor Nederlanders

Aangezien Unibet niet toegankelijk is vanuit Nederland, bieden wij een prima alternatief aan voor Nederlanders om alsnog te gokken op deze Ronde van Spanje 2020. Daarbij komt overigens ook een mooie bonus kijken. Bij Wallacebet vind je namelijk ook al enkele odds terug. Zo kan je stemmen op Davide Formolo dat hij de top 3 zal halen. Verdere outright odds zullen weldra worden aangevuld, alle stage-odds vind je er alvast terug.

odds ronde van spanje 2020
© Wallacebet

Nederlanders kunnen bij Wallacebet bovendien profiteren van een exclusieve Wallacebet bonus tot 120 euro. Die werkt met zeer voordelige rondspeelvoorwaarden. Neem dus zeker eens een kijkje op onze bonuspagina van Wallacebet, of meld je aan via de knop hieronder. Vergeet de bonuscode SBOOKX6W niet bij het aanmelden, als je ook die voordelige bonus wil kunnen claimen.

Belgen wedden bij Unibet

Als Belg is Unibet een geschikte bookmaker om in te zetten op de Vuelta. Als je meer informatie wilt over Unibet dan raden we je aan om onze Unibet ervaringen eens door te nemen. Mocht je als Nederlander willen inzetten op een zege van één van de Jumbo Visma kopmannen, dan doe er goed aan om in te zetten bij een bookie met bookmaker bonus. Unibet is niet actief op de Nederlandse markt, maar geeft wel 2.75 als Roglic wint en 5.00 als Dumoulin de rode trui om krijgt op 8 november. Wie denk jij dat de Vuelta wint?

Unibet Nieuws Wallacebet Nieuws