Wedden op de kraker in de Premier League: Liverpool vs Manchester City

Jeroen van Veen
14. oktober 2022

# Ad Liverpool heeft het tot nog toe zwaar dit seizoen, maar schoot in de Champions League tegen Rangers iets van de frustratie van zich af. Bij Manchester City gaat het dit seizoen juist van een leien dakje, maar op hetzelfde moment als Liverpool – Rangers kwam City even niet door de verdediging van FC Kopenhagen. Wie wint deze topper? Liverpool vs Manchester City in de Premier League, 16 oktober 2022 om 17:30. Claim je Bet365 welkomstbonus en wed op deze absolute topper in de Premier League.

Dramatische seizoensstart Liverpool, Haaland in topvorm

Dat deze wedstrijd een topper genoemd wordt komt door de afgelopen vijf jaar, waarin Liverpool en Manchester City bijna steevast tot het einde om het kampioenschap vochten. Dit jaar is dat echter anders. Liverpool heeft een dramatische start van het seizoen gehad, en staat al tien verliespunten achter op de concurrent.

De reds hebben al het hele seizoen met blessures te maken gehad, maar ook doelpuntenmaker Mo Salah heeft zijn vorm dit seizoen nog niet te pakken. Daar komt nu mogelijk verandering in, want tegen Rangers maakte Salah binnen zes minuten een hattrick, de snelste hattrick ooit in de geschiedenis van de Champions League. De ploeg van Klopp moet het echter wel doen zonder Luis Diaz, die pas na de winterstop weer terugkeert.

Ook Trent Alexander-Arnold en Joel Matip zijn er waarschijnlijk niet bij tegen City. Daartegenover staat de terugkeer van Andrew Robertson, die tegen Rangers direct weer belangrijk was voor Liverpool.

Bij Manchester City gaat het dit seizoen goed, met Erling Braut Haaland in supervorm lijkt de ploeg op dit moment het sterkste team van de wereld. City heeft echter nog niet echt veel tegenstand gehad, ondanks dat Manchester United nog wel met groot gemak aan de kant geschoven werd. De ploeg mist met Kyle Walker en mogelijk ook John Stones net als Liverpool waarschijnlijk twee verdedigers, maar heeft achterin genoeg kwaliteit om dat op te kunnen vangen.

Inzetten op Liverpool vs Manchester City bij Bet365

Manchester City is in de aanloop naar deze wedstrijd de favoriet voor de overwinning, Haaland is bijna onstopbaar bij City en de Liverpool verdediging laat dit seizoen opvallend veel steken vallen. Bij Bet365 is de normale quotering voor een overwinning van Manchester City 1.85, maar met de verhoogde quotering kun je 1.87 per euro terugkrijgen bij een overwinning van de Citizens. Een overwinning van Liverpool is bij de bookmaker voor sports betting Nederland 3.80 waard. De verhoogde quotering van 3.98 voor een overwinning van de thuisploeg maakt het wedden bij Bet365 nog interessanter.

Liverpool Manchester City odds
© Bet365 – screenshot 13/10/2022: odds onderhevig aan verandering.

De bookmaker heeft nog een aantal verhoogde quoteringen voor deze wedstrijd, want als Liverpool wint met een doelpunt van Salah én als Diogo Jota minstens één schot op doel lost, kun je een quotering van 11.00 krijgen. Als je voor een overwinning van City wilt gaan, dan kun je een verhoogde quotering van 9.00 krijgen als de Portugezen Joao Cancelo en Bernardo Silva beide minimaal één schot op het doel van Alisson Becker weten te lossen bij een overwinning van City. Kijk voor gratis wedden naar de aangeboden bonussen van de Nederlandse bookmakers.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws