Wit-Rusland vs België, simpele uitwedstrijd op weg naar WK

Peter Vissers
8. september 2021

Met een 3-0 overwinning op Tsjechië zette België opnieuw een grote stap richting het WK van volgend jaar in Qatar. De Rode Duivels zijn de grote favoriet tegen Wit-Rusland dat zijn thuiswedstrijden in Rusland speelt. 

België won in maart nog met 8-0 van Wit-Rusland, maar de Wit-Russen lieten afgelopen zondag zien dat er toch niet al te makkelijk over ze gedacht mag worden. Tegen Wales stond de thuisploeg lange tijd op voorsprong en ze gaven zich pas in de 93ste minuut gewonnen door het laatste van drie doelpunten van Gareth Bale (2-3).

Wit Rusland speelt tegen Belgie in de WK kwalificatie
© BetFIRST

Bekijk de odds bij de online bookmakers en lees ook onze BetFIRST Review.

De Rode Duivels wisten hun belangrijkste wedstrijd van deze interlandpauze met groot gemak binnen te slepen. Tegen Tsjechië kwam de ploeg van bondscoach Roberto Martinez al snel op voorsprong door Romelu Lukaku. Eden Hazard en Alexis Saelemaekers zetten de 3-0 eindstand al bijna een half uur voor het laatste fluitsignaal op het scorebord, waardoor ze weinig te vrezen hadden van de kwartfinalist van het afgelopen EK.

Voor Hazard was het zijn eerste doelpunt voor de Rode Duivels sinds 2019 en voor Saelemaekers was het zelfs het allereerste doelpunt voor het nationale team. Ook in Kazan zullen ze die doelpunten nodig hebben want topspits Romelu Lukaku kreeg een gele kaart en is daardoor geschorst voor deze wedstrijd. Ook zonder de superspits van Chelsea zouden de Rode Duivels geen problemen moeten ondervinden met Wit-Rusland. Bij de 8-0 overwinning eerder dit jaar speelden een aantal van de vaste namen ook al niet mee.

Naast Lukaku is ook Thibaut Courtois er niet bij. De doelman heeft wat lichte pijntjes en heeft vrijaf gekregen van Martinez. Dat betekent waarschijnlijk dat Koen Casteels het doel mag verdedigen, aangezien ook Simon Mignolet in België gebleven is. Ook Matz Sels en Thomas Kaminski komen in aanmerking voor de plaats onder de lat. Verder reizen ook Jan Vertonghen en Thomas Meunier niet naar Rusland. Wil je wedden op voetbal, dan heeft deze interland genoeg mogelijkheden.

Wedden op Wit-Rusland vs België

Een belangrijk aspect om in je achterhoofd te houden is dat Wit-Rusland niet thuis speelt. Door de politieke situatie zijn ze uitgeweken naar buurland Rusland. Ze lieten tegen Wales zien dat ze zich daar prima thuis voelen, maar het blijft altijd wat onwenniger.

Omdat niemand echt verwacht dat Wit-Rusland kan stunten, is het wedden op de handicap waarschijnlijk een logische optie. Zo kun je een quotering van 1.50 krijgen als je op België -1 wedt. Dat betekent dat je de weddenschap wint als de bezoekers met twee doelpunten of meer winnen. Dat is natuurlijk nog niet veel en met de 8-0 in het achterhoofd kun je ook een stuk verder gaan. Voor België -2 krijg je odds van 2.35 aangeboden en voor België -4 zelfs 13.00. Dat betekent dus wel dat de Rode Duivels vijf keer vaker moeten scoren dan de thuisploeg.

Je kunt natuurlijk ook op het aantal doelpunten wedden als je denkt dat Wit-Rusland er misschien ook wel een aantal inprikt of dat er juist helemaal weinig doelpunten vallen. Als er minder dan twee doelpunten vallen levert dat namelijk 4.95 op en als er minder dan drie doelpunten vallen is dat nog steeds 2.50 voor elke ingezette euro waard. 

Spijtig genoeg krijg je via de Belgische bookmakers geen Bookmaker bonus meer, toch heb je nog tal van odds boosts.

De aftrap van Wit-Rusland vs België is aanstaande woensdag om 20:45 in Kazan, Rusland.

BetFIRST Nieuws