Wie wint het WK Veldrijden 2021 – kanshebbers en odds

Erik de Kort
28. januari 2021

De elite van het internationale veldrijden is in Oostende neergestreken om te rijden voor de begeerde regenboogtrui. Matthieu van der Poel, die de vorige twee keer won is opnieuw favoriet.

Details over het WK veldrijden

Op zondag 31 januari is het zover. Dn wordt het WK veldrijden voor de heren gereden in Oostende, Rond 15.00 uur kunnen we ons gaan opmaken voor een spannende wereldkampioenschap wedstrijd. Met winterse omstandigheden, een verrassend parcours en genoeg om voor te strijden zijn er natuurlijk wat favorieten. Eerst kijken we naar wat we precies kunnen verwachten op dit WK. Het grootste deel van het parcours is zand aangezien we op het strand van Oostende rijden. Ook komen we de Paardenrenbaan tegen wat een zeer technisch deel is met sintels, gras en kleine klimmetjes. Het strand en de renbaan worden met elkaar verbonden door een grote brug van 135 meter lang en 8 meter hoog. Vanaf het strand klimmen de rijders 55 meter stijl omhoog.

Het lijkt erop dat het in de nacht van zaterdag op zondag nog gaat vriezen en op de dage van de race zelf is er kans op een winterse bui (sneeuw & hagel). Daar zal niet elke coureur blij van worden, samen met het rulle zand zal dit zeker een uitdaging vormen. Toch zijn er een paar namen die een gooi zullen doen naar de titel. Wie zijn de kanshebbers voor het WK veldrijden 2021 bij de bookmakers? Waar kan ik best wedden op wielrennen?

De favorieten en kanshebbers voor het WK Cyclocross 2021

Zodra we het over veldrijden hebben, komen er natuurlijk gelijk twee namen naar voren. Matthieu van der Poel en Wout van Aert. De strijd tussen deze twee renners is altijd interessant. Bovendien is de laatste jaren de titel alleen maar door deze twee mannen gewonnen. Van der Peol won vorig jaar en het jaar ervoor. Wout van Aert won de drie edities ervoor. Beide heren kunnen in Oostende hun vierde wereldkampioenschap pakken. Van der Poel lanceerde zichzelf al als favoriet voor de zege op zondag terwijl er toch ook kenners zijn die Van Aert naar voren schuiven als topfavoriet in Oostende.

Is er dan echt niemand die een einde kan maken aan de hegemonie van Van Aert en Van der Poel?
De Circus bookmakers denken dat de enige renner die een (kleine) kans maakt misschien thomas Pidcock kan zijn. Pidcock werd vorig jaar tweede net voor Toon Aerts. Aerts pakte de laatste twee jaar trouwens brons maar wordt dit jaar ook niet als favoriet beschouwd. We gaan de odds erbij pakken maar wijzen je ook nog even op de uitgebreide Circus review die voor je klaar staat met alle informatie over deze goede bookmaker.

 

Logo Circus

De odds bij de bookmakers

Anders dan bij wedden op voetbal is er bij het wedden op het WK Cyclocross of WK Veldrijden wedden een stuk minder keuze aan weddenschappen. Dit neemt niet weg dat het wedden hartstikke leuk maar ook winstgevend kan zijn, We zijn bij Circus dat het Matthieu van der Poel is die topfavoriet is met 1.50 voor de winst in Oostende. Van Aert volgt op 2.80. Na Van Aert schieten de odds omhoog. Pidcock, vorig jaar dus goed voor zilver staat op 12.00 en Aerts de nummer drie van de laatste twee jaar staat al op 26.00. Wordt het dan opnieuw Van der Poel versus Van Aert? We kunnen niet wachten op zondag om daar achter te komen!

Circus Nieuws