Zwitserland vs Spanje, zijn de Zwitsers tot nog een verrassing in staat?

Peter Vissers
2. juli 2021

Na de verrassende overwinning op titelfavoriet Frankrijk staat Zwitserland opnieuw tegen één van de grote voetballanden, Spanje. Kunnen ze de opmars van Spanje stuiten?
Het was een heldenepos van Zwitserland afgelopen maandag. Na de gemiste penalty voor 2-0 van Ricardo Rodriguez kwamen de Fransen met groots voetbal op 3-1 en leek het voorbij, maar een paar minuten voor tijd stond het tegen alle verwachting in weer 3-3. Ondanks nog een aantal grote kansen voor Frankrijk kwam de ploeg ook de verlenging zonder kleerscheuren door en omdat Zwitserland al zijn penalty’s onberispelijk binnenschoot was een misser van Kylian Mbappé voldoende voor een Zwitsers feestje.

Ook Spanje speelde een zware 120 minuten tegen Kroatië. De blunder van keeper Unai Simon ging de wereld over, maar Spanje leek de wedstrijd alsnog relatief makkelijk naar zich toe te trekken toen ze ruim vijf minuten voor tijd nog met 3-1 leidden. Toch kwam ook Kroatië nog helemaal terug in de wedstrijd. In de verlenging was de koek echter op bij de Kroaten en scoorde Spanje twee keer voor een 5-3 overwinning. Zullen die zware wedstrijden zich vertalen in het verloop van deze kwartfinalewedstrijd?

Bij de Zwitsers mist in ieder geval aanvoerder Granit Xhaka deze wedstrijd. De spelmaker kreeg tegen Frankrijk zijn tweede gele kaart van het toernooi en is daarom geschorst tegen Spanje. Dit is een flinke aderlating voor het Alpenland. Of Ricardo Rodriguez weer gaat starten na zijn dramatische penaltymisser die ze bijna het toernooi kostte is nog niet duidelijk. Ga hier ook wedden op het EK.

Zwitserland Spanje statistieken EK kwartfinale
© Betfirst

Bij Spanje lijkt iedereen gewoon inzetbaar. José Luis Gaya moest eraf met heftige krampen en is vier dagen na de zware wedstrijd tegen Kroatië misschien nog een twijfelgeval, maar voor de rest lijkt iedereen volledig fit. Wil je wedden op voetbal dan kun je deze wedstrijden interessanter maken met een aantal leuke weddenschappen.

Wedden op Zwitserland vs Spanje

Bij de bookmakers zijn de Spanjaarden de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd en dat lijkt logisch. Zwitserland had een matige poulefase en of ze nog zo’n krachttoer als maandag kunnen uithalen ligt niet voor de hand. Je krijgt bij Betfirst dan ook een quotering van 1.29 als Spanje doorgaat naar de halve finale en die ligt op 3.60 als Zwitserland dat doet.

Beide ploegen hebben net een absoluut doelpuntenfestijn achter de rug, Spanje heeft zelfs tien keer gescoord in de laatste twee wedstrijden, is dat een opmaat voor meer vuurwerk? Als je denkt van wel dan kun je aardig verdienen met het wedden op doelpunten, zo krijg je odds van 3.25 aangeboden als er vier keer of meer gescoord wordt en die lopen op naar 6.00 bij vijf of meer doelpunten en zelfs 27.00 bij zeven of meer goals. Dit gaat echter alleen op voor de reguliere speeltijd, dus de goals die Spanje afgelopen wedstrijd in de verlenging scoorde zouden voor deze weddenschap niet meetellen. Denk je dat beide ploegen eerst de verdediging weer wat op orde willen krijgen, zijn er odds van 9.50 beschikbaar voor een 0-0 einduitslag.

De aftrap van Zwitserland vs Spanje is aanstaande vrijdag om 18:00 in Sint-Petersburg, Rusland

BetFIRST Nieuws