Wedden op Oleksandr Usyk – Tyson Fury 17-02-2024

Op 18 mei 2024 staan twee giganten van de bokswereld tegenover elkaar in Riyad, Saoedi-Arabië: Oleksandr Usyk en Tyson Fury. Dit langverwachte gevecht belooft niet alleen de (nieuwe) wereldkampioen zwaargewicht kronen, maar de winnaar voor het gevecht zal ook in de geschiedenisboeken worden opgenomen. De grote vraag is natuurlijk wie de favoriet is bij de Nederlandse bookmakers en hoe je kunt wedden op dit titanengevecht. Dat bespreken we op deze pagina.

Hoogste odds van dit moment (vrijdag 17/5/24)

Onderstaand vind je de quoteringen voor winst Fury, gelijkspel, winst Osyk en de vraag of de volledige 12 rondes worden uitgevochten of dat het duel eerder ten einde komt. We hebben hierbij de quoteringen van Bet365, Toto, LeoVegas, Circus, Livescore Bet, Jack’s en Unibet bekeken. De hoogst beschikbare odds tonen wij jou onderstaand.

Fury – Osyk Odd Bookmaker Aanmelden
Winst Fury 1.80 Bet365
Gelijkspel 17.00 Toto
Winst Osyk 2.12 LeoVegas
Gevecht tot einde (12 rondes) – Ja 1.50 Bet365 Zie bovenstaand
Gevecht tot einde (12 rondes) – Nee 2.65 Toto Zie bovenstaand

 

Oleksandr Usyk: De Oekraiense Reus

Usyk, 35 jaar oud en afkomstig uit Oekraïne, heeft de bokswereld verbaasd met zijn uitzonderlijke techniek en strategische inzicht. Wat pas echt indruk maakt is zijn record dat momenteel op 21-0 staat. Natuurlijk heeft Usyk eerst naam gemaakt in de cruisergewicht klasse, maar tussen zijn verslagen tegenstanders zitten toch ook wel grote namen. Antony Joshua is bijvoorbeeld een van de boksers die verloor van The Cat.

Wat overigens opmerkelijk is, is dat Usyk pas op zijn 22e de overstap maakte naar boksen. Daarvoor ambieerde hij een voetbalcarrière. Zo lang is Usyk dus nog niet bezig, maar zijn erelijst doet wel anders vermoeden. Anthony verloor namelijk niet één, maar twee keer van Usyk en ook Dereck Chisora en Daniel Dubois gingen ten onder aan de Oekraînse man van 1.91 meter en een duizelingwekkend bereik van bijna 2 meter. Tyson Fury is niet zo heel snel bang, maar de resultaten en geweldige vorm van Oleksandr Usyk maken hem een geduchte uitdager voor de Gypsy King.

Tyson Fury: De Heerschappij van de ‘Gypsy King’

Tyson Fury, bekend als de ‘Gypsy King’, is een legende in de bokswereld en door zijn reality show inmiddels ook een bekendheid bij de niet- boksliefhebbers. Toch zal hij zich tegen Usyk moeten bewijzen. Net als de man uit Oekraïne, staan de resultaten van de Gypsy King op zich. Fury is een van de meest dominante boksers uit de geschiedenis met een huidig record van 34–0–1.

Jaar in, jaar uit heeft Fury zichzelf bewezen als een dominante kracht in het zwaargewicht, met overwinningen op onder andere Wladimir Klitschko en Deontay Wilder. Zelf is de Gypsy King overtuigd van een zege in Riyadh en heeft hij met name voordeel van zijn reikwijdte en behendigheid, iets dat de ietwat minder ervaren Usyk nog niet zo heel vaak is tegengekomen.

Recente prestaties van beide boksers

Beide vechters komen met aanzienlijk momentum het gevecht in. Usyk’s tactische overwinning op Joshua en Fury’s onverzettelijkheid in de trilogie met Wilder en split decision overwinning op boksdebutant Ngannou hebben hun posities als topvechters bevestigd. Beide boksers gaan niemand uit de weg en laten geen spaan heel van hun tegenstanders. Het zal dan ook ongetwijfeld een geweldig gevecht worden dat in meerdere ronden wordt uitgevochten. Een prima bokswedstrijd om een mooie sportweddenschappen bonus bij te gebruiken zul je denken. Laat dat nu eens goed uit komen want we hebben een schitterende bonus voor je gevonden!

Hoe kun je wedden op Fury vs Usyk

Sinds de bekendmaking van het gevecht tussen Fury en Usyk, staan de beste bookmakers Nederland websites vol met boks weddenschappen. Je kunt dan ook al ruim voordat het gevecht begint, inzetten op de winnaar, hoe het gevecht eindigt, in welke ronde de winnaar bekend wordt en natuurlijk het totale aantal ronden. De odds liggen dicht bij elkaar. Fury heeft zijn stootkracht, reikwijdte en behendigheid in zijn voorbeeld, maar met de overwinningen op Joshua heeft Usyk laten zien zeker niet onder te doen voor Fury.

Kenmerken Tyson Fury vs Oleksandr Usyk

Tyson Fury:

 • Record: 34–0–1
 • KO’s:24
 • Lengte:1,80 meter
 • Bekend van zijn overwinning op Wladimir Klitschko en twee overwinningen op Deontay Wilder.
 • Houding en stijl: orthodoxe houding, uitzonderlijk bereik en mobiliteit voor zijn formaat

Oleksandr Usyk:

 • Record: 21-0
 • KO’s: 14
 • Lengte:1,80 meter
 • Bekend om het onttronen van Anthony Joshua en het succesvol verdedigen van zijn titels.
 • Houding en stijl: linkshandig, geprezen om zijn behendigheid, snelheid en technische vaardigheden.

Fury heeft veerkracht en macht getoond in recente gevechten, vooral tegen Wilder. Zijn omvang en bereik zijn aanzienlijke voordelen geweest. Usyk heeft blijk gegeven van tactische genialiteit en uithoudingsvermogen, vooral in zijn gevechten tegen Joshua.

Fury’s orthodoxe houding en reikwijdte kunnen Usyk voor uitdagingen zorgen. Het vermogen van Fury om zijn stijl indien nodig aan te passen van defensief naar agressief kan bovendien een cruciale factor zijn. Daarentegen kunnen Usyk’s linkshandige houding en behendigheid hem helpen om binnen Fury’s bereik te navigeren. Zijn snelheid en technische vaardigheid zouden effectief kunnen zijn tegen Fury’s omvang en kracht.

Op basis van deze analyse lijkt het gevecht een botsing te zijn tussen Fury’s macht en omvang tegen de snelheid en technische vaardigheid van Usyk. Fury’s bereik en aanpassingsvermogen kunnen hem een ​​voorsprong geven bij het beheersen van het tempo en de afstand van het gevecht, terwijl Usyk zijn behendigheid en tactische bekwaamheid hem in staat zouden kunnen stellen Fury te slim af te zijn en effectieve aanvallen uit te voeren.

fury usyk odds

Fury versus Usyk-voorspelling

Er wordt verwacht dat dit een zeer competitief en tactisch gevecht wordt. Fury kan zijn grootte en reikwijdte benutten om de eerste rondes te domineren, maar Usyks uithoudingsvermogen en strategische boksen kunnen het tij in de latere rondes keren. Het zou heel goed tot het uiterste kunnen gaan, waarbij een beslissing waarschijnlijk op het nippertje ligt. Beide vechters hebben het potentieel om te winnen, maar de wedstrijd kan Fury enigszins bevoordelen vanwege zijn grootte, bereik en kracht, op voorwaarde dat hij de snelheid en techniek van Usyk effectief kan tegengaan.

Dit gevecht is meer dan een titelmatch; het gaat over nalatenschap en de veerkracht van twee van de grootste zwaargewichten. Of je nu een die-hard boks fan bent die nog wekelijks rumble in the jungle terugkijkt, of toevallig inschakelt voor dit gevecht, je zal vanaf de eerste seconde op het puntje van je stoel zitten, zeker als je een gratis weddenschap of bijvoorbeeld een mooie betbuilder op dit gevecht inzet.

Bij o.a. Livescore Bet kun je op dit duel wedden en met de Livescore Bet bonus ben je van een vliegende start gegarandeerd.

Wanneer is Fury vs Usyk boksen?

Tyson Fury neemt het op 18 mei 2024 rond half 12 Nederlandse tijd op tegen Oleksandr Usyk. De daadwerkelijke starttijd hangt af van de andere gevechten op deze avond

Waar vindt Fury vs Usyk plaats?

Het gevecht tussen Fury en Usyk vindt plaats in de Kingdom Arena in Riyadh, Saoedi Arabië.

Fury vs. Usyk 2024 indercard

 • Tyson Fury vs Oleksandr Usyk undisputed heavyweight championship
 • Jai Opetaia vs. Mairis Briedis, vacant IBF cruiserweight championship
 • Joe Cordina (c) vs. Anthony Cacace, IBF super featherweight championship
 • Sergey Kovalev vs. Robin Sirwan Safar, cruiserweight
 • Isaac Lowe vs. Hasibullah Ahmadi, featherweight
 • David Nyika vs. NNB, cruiserweight
 • Bakhodir Jalolov vs. NNB, heavyweight
 • Moses Itauma vs. NNB, heavyweight