Hoeveel Gele en Rode kaarten vallen er op het EK 2024?

Een veel gestelde vraag bij het EK pool invullen is de hoeveelheid gele en rode kaarten die tijdens het ek 2024 verwacht worden. Wij laten onze blik hierop schijnen op basis van historische gegevens en kenmerken van het hedendaagse voetbal zodat jij er hopelijk een goede voorspelling hebt!

Wie pakt de meeste gele en/of rode kaarten op het EK?

Hoeveel Rode & Gele kaarten vielen er voorheen?

Om het aantal gele en rode ek kaarten te voorspellen, helpt het om naar historische data te kijken. De hoeveelheid wedstrijden die op een EK worden gespeeld zijn natuurlijk van groot belang hierbij. Aangezien de edities van 2016 en 2020, net als de EK 2024 editie, met 24 ploegen werden gespeeld, en hiervoor met minder, bekijken we enkel het EK 2016 en EK 2020 in ons vergelijk.

EK 2016 Hoeveelheid
Wedstrijden 51
Gele kaarten 205
Rode kaarten 3

Het EK van 2016 werd in Frankrijk gespeeld en was de eerste editie met 24 landen. De 51 gespeelde wedstrijden leidde tot 205 gele kaarten. Dit is gemiddeld meer dan 4 gele kaarten en was daarmee een behoorlijk pittige editie. De 3 rode kaarten vielen juist mee.

EK 2020 Hoeveelheid
Wedstrijden 51
Gele kaarten 151
Rode kaarten 6

Met 151 gele kaarten uit 51 duels bij het EK 2020 lag het gele kaarten gemiddelde net onder de 3. Een reden voor zo veel minder gele kaarten is lastig te geven. Wel was het EK 2020 de eerste editie met een VAR, de aanwezigheid van de VAR heeft met name invloed op de hoeveelheid rode kaarten.

EK 2024 Voorspelling Hoeveelheid
Wedstrijden 51
Gele kaarten 178
Rode kaarten 5

Van invloed op de hoeveelheid kaarten is ook de hoeveelheid aan verlengingen. Dit is iets dat niet op voorhand is in te schatten. Naar ons gevoel waren er in 2016 relatief veel gele kaarten en in 2020 juist weinig. Zodoende hebben we bij onze voorspelling gekozen om precies ertussen in te zitten met 178 gele kaarten. Qua rode kaarten hebben we gekozen voor 5, eentje minder dan voorgaande editie maar wel meer dan de 3 die wel erg weinig waren in 2016. De VAR heeft ook deze editie mogelijke invloed op de rode kaarten.

Meer tips nodig voor je EK poule?

Naast het voorspellen van gele en rode kaarten op het EK wordt onder andere vaak gevraagd wie de eindwinnaar en topscorer wordt. Beide vragen beantwoorden we in onze speciale EK poule invullen pagina. Op deze pagina komen we ook nog terug op de totale hoeveelheid doelpunten en het wedden op EK 2024. Wens je nu reeds meer informatie over EK 2024 wedden? Lees dan onderstaand even verder.

Bet365 bonus

Kies jouw bookmaker voor het EK en profiteer!

We hebben een speciale lijst aan EK Bookmakers gemaakt die wij aanbevelen. Groot voordeel is dat elk van de bookmakers een mooie welkomstbonus in petto heeft. Verschillende bookmakers hebben ook extra hoge EK quoteringen voor nieuwe en bestaande klanten. Aanmelden bij meer bookies is een goede keuze, omdat je zo telkens voor de hoogste odd kunt kiezen en van meerdere welkomstbonussen kunt profiteren. Vind je het echter te veel gedoe om je bij meerdere bet sites aan te melden? Dan raden we je aan simpelweg voor Bet365 te kiezen. Dit is de grootste bookmaker van de wereld en kent een dito wedden aanbod met top quoteringen. Speel je eerste bet met een inzet van 10 euro of meer op een odd van 1.50 en krijg 50 euro aan free bets cadeau ongeacht het resultaat!