Mogelijke opvolgers van Arne Slot bij Feyenoord

Feyenoord coach Arne Slot wordt volop genoemd in het geruchtencircuit met betrekking tot de vacante trainerspositie bij Liverpool voor het seizoen 2024/2025. Waar Feyenoord vorig seizoen Slot nog wist te behouden, lijkt hem een overstap nu, tegen een gigantische afkoopsom, gegund. Feyenoord sorteer intussen al door op een opvolger en lijkt hierbij in Nederland te blijven.

Joseph Oosting topkandidaat in Rotterdam

Als mogelijke opvolger zijn de Rotterdammers uitgekomen bij Joseph Oosting. Na als speler bij met name Emmen furore gemaakt te hebben, bekleedde de Drent hier ook diverse andere functies. Zo trainde hij de jeugd, was hoofd opleidingen en assistent van het eerste. Bij de amateurs wist hij als hoofdtrainer verschillende successen te boeken en uiteindelijk kwam hij via Vitesse bij RKC terecht. Hier wist hij met beperkte middelen een 10e plek te behalen en dit leverde hem een overstap naar Twente op. Ook bij Twente doet hij het naar behoren en de Eredivisie bookmakers denken dat dit voldoende is om een overstap naar Feyenoord te verdienen. Wij denken ook dat Joseph Oosting een logische opvolger is, maar er is nog een alternatief.

Feyenoord Stadion

Blijft Robin van Persie voor Feyenoord behouden?

Een alternatieve kandidaat zou Robin van Persie kunnen zijn. Momenteel is hij als jeugdtrainer bij Feyenoord actief en hij ambieert het hoofdtrainerschap bij een BVO. De vraag is echter of Feyenoord hem al rijp acht voor het echte werk. Ook heeft Van Persie inmiddels gesprekken met Heerenveen gevoerd om daar aan de slag te gaan. Uit sentimenteel oogpunt zou een doorstroom van Van Persie mooi zijn, maar de kenners vinden deze stap nog te vroeg. Hetgeen dat Slot heeft opgebouwd, wil Feyenoord enkel uitbouwen en hierbij is geen plaats om risico’s te nemen. Wij denken dus niet dat Van Persie de nieuwe trainer wordt. Van andere serieuze kandidaten dan Joseph Oosting is momenteel geen sprakek.