Milaan-San Remo 2024: wie wint de Primavera?

Milaan-San Remo is een van de meest betoverende eendagklassiekers in de wielersport. Het is ook gelijk de aftrap van een mooi seizoen voorjaarsklassiekers en is bovendien gelijk de langste.  ’s Werelds beste renners willen Milaan San Remo winnen, maar door het uitermate lastige en lange parcours, is winnen alleen voor de allergrootsten weggelegd. Vorig jaar won Matthieu van der Poel, maar wie wint Milaan San Remo 2024? Wij bekijken de kanshebbers aan de hand van de quoteringen van een van onze favoriete bookmakers: Livescore Bet. Ook bespreken we verschillende renners en gaan dieper in op het wedden op Milaan San Remo en wedden bij Livescore Bet.

Favorieten voor Milaan – San Remo 2024

Bekijk gelijk de Livescore Bet Milaan San Remo quoteringen van dit moment!

Renner Quotering (13/3)
Pogacar 3.50
Van der Poel 3.75
Pedersen 8.00
Laporte 15.00
Ganna 17.00
Mohoric 17.00
Philipsen 21.00
Alaphilippe 66.00

Bij het kijken naar de de favorieten voor Milaan-San Remo 2024 kunnen we niet anders dat naar de meest recente resultaten en eerdere uitslagen in Milaan San Remo te kijken. Vorig jaar won Matthieu van der Poel op overtuigende wijzen de eerste grote klassieker in het voorjaar, maar dit jaar zullen renners zoals Tadej Pogacar en Pedersen toch ook hun zinnen zetten op een schitterend voorjaarssucces. Wout van Aert ontbreekt.

Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne zijn inmiddels gereden en daar valt op dat Team Visma Lease a Bike, voorheen Jumbo Visma sterk begonnen is. Wout van Aert won in Brussel en Jan Tratnik pakte de zege in Omloop het Nieuwsblad. Het Nederlandse team lijkt het voorjaar te willen domineren en een zege in Milaan-San Remo lijkt daar prima bij te passen.

Tadej Pogacar
Op slechts 25-jarige leeftijd heeft Tadej Pogacar al een indrukwekkende stempel gedrukt op de wielersport. Hij won de Tour de France in 2020 en 2021, waarmee hij een bijna 40 jaar oud record brak door drie verschillende truien in één evenement te winnen. Zijn overwinning in de Tour of California op 20-jarige leeftijd maakte hem de jongste winnaar van een UCI World Tour race. Volgens de kenners is Pogacar de beste wielrenner van het moment. Pogi overheerst vaak in grotere koersen, zoals dus in de Tour de France, maar laat ook zijn krachten zien in de klassiekers. Milaan – San Remo heeft Pogacar nog nooit gewonnen, maar daar zou dit jaar wel eens verandering in kunnen komen. Winst van Tadej Pogacar levert je momenteel 3.50 op bij Livescore Bet.

Mathieu van der Poel
Bij de beste bookmakers Nederland is Matthieu van der Poel tweede favoriet met odds van 3.75 voor de overwinning op de Via Roma in San Remo. Van der Poel heeft ook zijn eerste zege al behaald, maar dit was in het veldrijden. Toch zal de gouden plak naar meer smaken. Vorig jaar won MVDP niet alleen in San Remo, maar wist hij nog een prachtige klassieker te winnen: Parijs Roubaix. Wordt Van der Poel opnieuw koning van de klassiekers?

Hoe kun je wedden op Milaan – San Remo?

Bij het wedden op Milan-San Remo komt meer kijken dan alleen wat statistieken en de lijst met meest recente winnaars bekijken. Natuurlijk is de vorm van de renners van cruciaal belang. Kijk naar hoe ze presteren in de aanloop naar de race, vooral in wedstrijden die lijken op de uitdagingen van Milan-San Remo. Echter, omdat dit een van de eerste grote voorjaarskoersen is, heb je nog niet veel vergelijkingsmateriaal. Toch zijn er altijd wel renners die vroeg in het seizoen kunnen pieken, terwijl anderen juist wat langer nodig hebben om op gang te komen.

Ook vergeet men vaak dat wielrennen ook een teamsport is en de strategieën van de ploegen kunnen het verloop van de race drastisch beïnvloeden. Sommige teams zetten alles op één kopman, terwijl andere teams meerdere troeven kunnen spelen. Het begrijpen van deze dynamiek en hoe dit het raceverloop kan beïnvloeden, kan je een voorsprong geven.

De historie op dit parcours is ook niet te negeren. Renners die hier in het verleden goed hebben gepresteerd, kennen het parcours als hun broekzak. Ze weten precies waar ze hun slag moeten slaan, wat in een race die vaak in de laatste kilometers, bovenop de Poggio , beslist wordt, van onschatbare waarde is.

En dan is er nog het weer. Dit onvoorspelbare element kan de race op zijn kop zetten. Regen, wind of zelfs een onverwachte warme dag kan de prestaties van de renners beïnvloeden en daarmee de uitkomst van de race. Het is belangrijk om de weersvoorspellingen in de gaten te houden en te bedenken hoe verschillende weersomstandigheden bepaalde renners of tactieken kunnen bevoordelen.

Anders dan bij bijvoorbeeld grote meerdaagse rondes zoals wedden op Tour de France, kun je bij Milaan – San Remo niet wedden op een puntenklassement of bergklassement. Wel kun je inzetten op de winnaar of het bethalen van een podiumplaats. Wat minder keuzes, maar dat betekent dan ook weer iets minder uitzoekwerk waardoor je snel, zonder al te veel nadenken kunt wedden op La Primavera.

Beste bookmaker bonus

Wedden op Milaan – San Remo wordt met de Livescore Bet bonus nu wel heel interessant. Niet alleen pak je zo geweldige odds, maar je profiteert ook nog eens van een bonus waarmee je gratis wedden kunt. Bovendien wed je daarmee niet alleen gratis op La Primavera, maar kun je deze bonus ook gebruiken om te wedden op andere sporten of evenementen. De Livescore Bet bonus loopt op tot wel €250 en is gekoppeld aan je eerste weddenschap. Hoe hoger je eerste bet, hoe hoger je  sportweddenschappen bonus. Via de onderstaande knop kom je direct bij deze prachtbonus uit en ben je klaar om te wedden op Milaan – San Remo.

Livescorebet Bonus

Milaan – San Remo parcours 2024

In 2024 zal de Milan-San Remo race vanuit Pavia vertrekken, een nieuw startpunt ten zuiden van Milaan. Na 44 km koersen de renners naar Casteggio om de traditionele route te hervatten. De eerste grote uitdaging is de Passo del Turchino, gevolgd door de kustlijn richting San Remo. De finale warmt op met de Tre Capi heuvels, gevolgd door de cruciale Cipressa en Poggio beklimmingen. De race beslist zich met een snelle afdaling naar de finish op Via Roma waar deze sprintklassieker wellicht beslist zal worden als niemand tijdens Poggio beklimming, of afdaling afstand genomen heeft.