Amerikaanse verkiezingen – Wedden odds Trump – Biden

Peter Vissers
9. juni 2020

Wij zijn er bijna, 4 jaar Trump overleefd zonder een 3de wereldoorlog. De voorbije decennia is de politieke wereld meer & meer veranderd in a reality show ala Xfactor. Wedden op de Amerikaanse verkiezingen is dus een beetje zoals stemmen op je favoriete land in het euro songfestival. Het maakt niet uit wie er wint, het hele evenement is een beetje doorgestoken kaart. We kijken meteen naar de odds & hoe deze berekend worden.

Update: Biden is President Elect, hoewel de huidige POTUS het niet wil toegeven.

Bij Ladbrokes krijg je een mooie Trump - Biden promo

Wie is de favoriet Amerikaanse presidentsverkiezingen?

We moeten een beetje terug gaan in de tijd om te kijken wie er de grote underdog is. Weet je nog toen President Obama onze oranje President Trump een beetje uitlachte met zijn presidentiële ambities? Het klinkt raar, maar de arme miljardair, met zijn ontzettend kleine handjes was en is nog altijd de grote underdog. Vraag aan iedereen behalve een Trump supporter: “Wie wint de US elections?”, en je krijgt een snel antwoord “Gewoon iemand die niet Trump heet…”. Dit beïnvloedt de bookmakers odds redelijk hard, als de anti Trump meerderheid ook effectief gaat stemmen.

En daar knelt nu net het schoentje bij de Democraten. De voorstanders van Trump, met petje in hand (make America great again) zijn één groot verenigd front. Vaak met doelstellingen die niet bepaald overeenstemmend zijn met de gemiddelde (ietwat liberale) mens.  De gemiddelde mens wilt geen compromis met de duivel maken. Kijk maar naar wat er met Hillary Clinton gebeurde in 2016. Iedereen wist hoe slecht het kon zijn indien Trump de verkiezingen won, maar de meeste Bernie Sanders supporters zouden nooit op een dinosaurus zoals Hillary stemmen. De Clintons zijn niet echt bekend om hun socialistische standpunten ala Bernie.

Het is dus echt de vraag of “average” Joe Biden ook effectief de gemiddelde mens kan overtuigen dat een stem op hem telt als een stem tegen Trump. De keuze voor voormalig vice-President Biden is alleszins al een stuk makkelijker te slikken dan deze voor Hillary. Zal het genoeg zijn? We kijken hieronder even naar de voorlopige Amerikaanse verkiezingen odds.

De voorlopige amerikaanse verkiezingen odds 2020
© Wallacebet

Joe Biden is dus momenteel een redelijke favoriet. Het gaat hier voornamelijk over Biden vs Trump, dus je kan de andere kandidaten een beetje negeren.

Andere US elections quoteringen

Natuurlijk kan je ook nog op andere zaken wedden buiten “Wie wordt de Amerikaanse President 2020?” gerekend. Je kan bijvoorbeeld ook inzetten op de uiteindelijke Vice-President van de Verenigde Staten. Ook een optie is het kiezen van de kandidaat per partij, in dit geval is het quasi een zekerheid dat we Biden vs Trump zullen krijgen, dus de odds zijn heel klein.

Een laatste markt die ook nog mogelijk is, zijn de senaatsverkiezingen. Voor 3 november kan je dan wedden op wie de meerderheid wint in de senaat. De Democraten of de Republikeinen? Of denk je dat niemand een meerderheid haalt?

Zoals je kan zien heb je genoeg weddenschappen bij de Amerikaanse verkiezingen, en volg je dus best de blunders van Trump in de pers indien je betere informatie wil hebben om een goede bet te plaatsen. Wij van sportweddenschappen bonus wensen je alvast veel succes toe.

 

Svenbet Nieuws