Antwerp vs Anderlecht, razend belangrijk voor plaatsing in de play-offs

Peter Vissers
2. april 2021

Na de zege op Club Brugge lijkt Royal Antwerp FC er goed voor te staan om zich voor de kampioensgroep te plaatsen. Het Anderlecht van Vincent Kompany zal daarentegen nog flink aan de bak moeten, met als eerste de lastige klus in Antwerpen.
Met de 0-2 overwinning tegen titelfavoriet Club Brugge deed Antwerp twee weken geleden goeie zaken voor plaatsing voor de Play-off 1, waar de top vier zich dit jaar voor plaatst. Toch zullen de Antwerpenaren er nog niet helemaal zeker van zijn, met onder andere nog lastige thuiswedstrijden tegen concurrenten Anderlecht en Racing Genk in de laatste drie wedstrijden van het reguliere seizoen.

Eerst dus Anderlecht. De hoofdstedelingen maken een bijzonder wisselvallig seizoen door, maar staan ondanks dat nog op de vijfde plaats, met evenveel punten als nummer vier Oostende. Ze hebben dus nog alle kans om zich voor de play-offs voor het kampioenschap te plaatsen. Kompany heeft deze wedstrijd weer de beschikking over Albert Sambi Lokonga en Yari Verschaeren. Beide toptalenten sloten allebei aan bij de Rode Duivels, maar kregen geen speelminuten van bondscoach Roberto Martinez. Dus zullen ze volledig opgeladen zijn voor deze wedstrijd.

Royal Antwerp kijkt vol vertrouwen naar deze wedstrijd uit. Voor de interlandperiode boekten ze een knappe zege op bezoek bij Club Brugge en daarmee hebben ze nu vijf punten voorsprong op Anderlecht, dé concurrent die ze nog uit de top vier kan verdringen. Antwerp heeft maar weinig spelers moeten missen met interlandverplichtingen in de afgelopen weken en hebben vol goede moed naar tweede paasdag toe kunnen werken. Met zoveel op het spel voor beide ploegen is het een goeie kans om te wedden op voetbal.

Antwerp - Anderlecht odds in de Jupiler Pro League
© Bwin

Wedden op Royal Antwerp tegen Anderlecht

De bookmakers zien in Anderlecht de lichte favoriet voor deze wedstrijd. Bij Bet777 krijg je een quotering van 2.90 voor een thuisoverwinning tegen 2.45 voor een zege van de bezoekers. Bij een gelijkspel gaat de winst nog verder omhoog, dan krijg je namelijk 3.50 terug voor elke euro die je inzet. Als we nog even kijken naar Bwin ook, dan zien we bijna net dezelfde odds.

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor combinaties van weddenschappen om geld te verdienen op deze wedstrijd. Zo kun je bijvoorbeeld wedden op een combinatie van een Anderlecht overwinning waarin beide clubs tot scoren komen, voor die weddenschap krijg je odds van 4.60. Ben je er van overtuigd dat de thuisploeg deze wedstrijd bijvoorbeeld met gemak gaat winnen, kun je goed verdienen. Je kunt namelijk inzetten op een 4-0, 5-0 en 6-0 thuisoverwinning voor een quotering van 37.00. Als één van die drie resultaten de einduitslag is, win je de weddenschap.

Verwacht je inderdaad een doelpuntenfestijn, maar weet je niet zo goed aan welke kant de doelpunten gaan vallen dan kun je ook gewoon op het totaal aantal gescoorde doelpunten wedden. Zo krijg je een quotering van 3.45 als er vier keer of meer gescoord wordt en je krijgt zelfs odds van 6.50 als er vijf of meer doelpunten vallen.

De aftrap van Royal Antwerp vs Anderlecht is aanstaande maandag om 18:45