Aston Villa vs Manchester City, laatste keer met de Super League in aantocht?

Peter Vissers
20. april 2021

Na een weekend vol commotie over de op handen zijnde Super League, moet één van de hoofdspelers van deze afsplitsing, Manchester City, op bezoek bij Aston Villa. Kunnen de middenmoters de titelrace spannend maken door hier de punten te pakken?
Op zondag barstte opeens de bom toen 12 ploegen naar buiten brachten een overeenstemming te hebben bereikt om een Europese Super League te vormen, geheel buiten de UEFA en de FIFA om. Na dreigementen over en weer is het maar de vraag of alles dit seizoen uitgespeeld kan worden, maar voorlopig lijkt de beslissing daarover tot vrijdag uitgesteld en heeft Manchester City de punten nog steeds nodig om hun zesde nationale kampioenschap binnen te halen. Gelukkig staat het team van sportweddenschappen bonus paraat met al het laatste nieuws!

Aston Villa - Manchester city odds
© Ladbrokes

De citizens staan acht punten voor op hun enige nog overgebleven belager, Manchester United en zullen de titel zo snel mogelijk binnen willen halen. De bezoekers zagen afgelopen weekend hun kans op de historische kwadrupel in rook opgaan nadat ze in de halve finale van de FA Cup door Chelsea uitgeschakeld werden. Al bezig met het drukke schema van de komende tijd bracht coach Pep Guardiola meerdere wijzigingen aan in zijn basiself en het zou kunnen dat dat in deze wedstrijd weer gebeurt.

Wie hoogstwaarschijnlijk niet speelt is Kevin de Bruyne, de Belg moest zich in het weekend geblesseerd laten vervangen en lijkt niet op tijd klaar voor deze wedstrijd. Ook Sergio Aguero is nog steeds niet beschikbaar, alhoewel het niet duidelijk is of dat vanwege een blessure is of dat zijn aanstaande vertrek bij de citizens daarmee te maken heeft.

Kunnen de villains van de commotie profiteren en een resultaat halen? Dat lijkt lastig te worden. Spelmaker en kind van de club, Jack Grealish lijkt na een terugslag in zijn herstel nog steeds niet fit genoeg te zijn om bij de thuisploeg op het wedstrijdformulier te verschijnen. Daarnaast lijkt iedereen van de basiself wel beschikbaar. Wil je wedden op voetbal, dan kun je de in de Premier League interessante dingen verwachten.

Wedden op Aston Villa vs Manchester City

Dat de bezoekers de torenhoge favoriet zijn is wel duidelijk. Bij Ladbrokes is er voor een thuisoverwinning een quotering van 7.50, terwijl een overwinning van de bezoekers slechts odds van 1.40 oplevert. Dat heeft er deels mee te maken, dat er voor de thuisploeg niet al teveel meer op het spel staat.

In theorie hebben ze nog een goeie kans op Europees voetbal, maar met de huidige vorm, het lastige programma en het gemis van hun sterspeler geloven maar weinig bij de club daar nog in. Je kunt daarom ook de handicap toepassen op deze wedstrijd. Met een 2-0 handicap levert een overwinning van Manchester City 3.80 op, dan moeten de gasten dus wel met drie doelpunten verschil winnen. Gabriel Jesus wordt gezien als de grootste kanshebber om een doelpunt te maken met maar 2.30. Penaltynemer Ilkay Gundogan komt daarna met 2.50, maar als je voor hogere winsten wil gaan, kijk dan eens naar Joao Cancelo die met een pegel van afstand het doel kan vinden voor odds van 9.00 of een kopbal van Ruben Dias voor 13.00.

De aftrap van Aston Villa vs Manchester City is aanstaande woensdag om 21:15.

Ladbrokes Nieuws