AZ vs PSV, eerste Eredivisie topper van dit seizoen

Peter Vissers
10. september 2021

Koploper gaat op bezoek in Alkmaar na interlandperiode. Kan PSV de ongeslagen status vasthouden? 

De thuisploeg heeft afgelopen zomer veel sterkhouders zien vertrekken. Calvin Stengs, Myron Boadu, Jonas Svensson en Marco Bizot waren al eerder vertrokken en sinds de afgelopen wedstrijd heeft ook aanvoerder Teun Koopmeiners zijn gewenste transfer naar Atalanta Bergamo. Een groot deel van de steunpilaren van afgelopen zijn er niet meer bij en dat werd al pijnlijk duidelijk in de voorronde van de Europa League, waar AZ het aflegde tegen Celtic.

AZ PSV odds Eredivisie 2021
© Bwin

PSV daarentegen is dit seizoen fantastisch van start gegaan. De enige smet op het seizoen is echter wel meteen een grote smet, het mislopen van de Champions League door een minimale en onnodige nederlaag tegen Benfica. Het is dus de ploeg in vorm. De voorbereiding op deze wedstrijd is echter wel wat lastig geweest. PSV moest namelijk meerdere spelers missen deze weken; onder andere Joel Drommel, Cody Gakpo, Noni Madueke, Eran Zahavi en Ibrahim Sangaré waren allemaal op pad met hun respectievelijke nationale ploeg. Gakpo liep ook nog eens een blessure op waardoor hij een twijfelgeval is voor deze wedstrijd. Davy Pröpper is er zeker niet bij, de middenvelder ligt er voorlopig uit met een spierblessure.

Ook AZ miste deze weken een aantal spelers. Onder andere Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson, Zakaria Aboukhlal en Albert Gudmundsson waren op pad met de nationale ploeg en misten daardoor een deel van de voorbereiding op deze wedstrijd. Het goede nieuws is dat Owen Wijndal weer terug lijkt van een slepende blessure. De linksback deed vorige week al mee in een besloten oefenwedstrijd tegen Ajax en lijkt tegen PSV gewoon te gaan starten. Wil je wedden op voetbal is dat een spannende wedstrijd waarmee je ook nog eens geld kan verdienen.

Wedden op AZ vs PSV

Een interessant feit is dat AZ de laatste vier ontmoetingen tussen de twee ploegen allemaal wist te winnen, maar zoals gezegd is de thuisploeg een beetje het slachtoffer van het eigen succes geworden, want ze zijn een groot deel van de basis van vorig jaar kwijtgeraakt, terwijl PSV er juist alleen maar sterker op lijkt geworden te zijn. Daarom zijn de Eindhovenaren bij de bookmakers de favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van de bezoekers krijg je bij Bwin namelijk een quotering van 2.05, terwijl een overwinning van AZ je 3.20 per euro op kan leveren. Hoewel PSV dus favoriet is, zijn de online bookmakers redelijk voorzichtig met de favorietenrol van de bezoekers.

Je kunt bijvoorbeeld ook op het aantal doelpunten van PSV wedden. Met Zahavi, Madueke en ook Mario Gotze heeft PSV natuurlijk al een sterke aanval, zelfs als Gakpo niet fit genoeg blijkt te zijn om te starten. Je krijgt dan ook 5.00 als AZ de nul weet te houden. Als de bezoekers twee keer of meer scoren krijg je met 1.72 nog een redelijk lage quotering, maar als dat drie keer of meer is wordt het met 3.20 al interessanter.

De aftrap van AZ vs PSV is aanstaande zaterdag om 21:00 in Alkmaar.