België vs Portugal, twee topfavorieten al vroeg tegen elkaar

Peter Vissers
26. juni 2021

De Belgische sterren lijken weer helemaal fit en klaar om het sterrenteam van Portugal aan te pakken. Welk groot voetballand wordt het eerste slachtoffer van dit EK?

Portugal kwam met Duitsland en Frankrijk dit EK al twee toplanden tegen. Ondanks dat ze samen in groep F de ‘poule des doods’ vormden gingen alle toppers toch gewoon door naar de volgende ronde. Nu is er toch echt geen ontkomen meer aan, want in de achtste finale gaat de verliezer natuurlijk direct naar huis en als er in de wedstrijden van Italië en Nederland geen verrassingen komen, dan zal na deze wedstrijd de eerste favoriet het toernooi moeten verlaten.

België werd vooraf gezien als één van de grootste EK favorieten. Hoewel ze de groep met gemak wonnen en gewoon een goede ploeg hebben, lijkt die kans nu wat minder te worden ingeschat. En dat is met name vanwege het schema dat ze te wachten staat, want mochten de Belgen doorgaan dan staat na Portugal waarschijnlijk Italië en daarna Frankrijk of Spanje op het programma. Geen makkelijke opgave dus voor de Rode Duivels.

Toch zullen de Belgen met vertrouwen naar het vervolg van het toernooi toeleven, want Kevin de Bruyne en Axel Witsel lijken weer helemaal fit en ook Eden Hazard komt weer dichter bij zijn oude niveau. Het lijkt er dan ook op dat bondscoach Roberto Martinez met zijn vertrouwde namen zal gaan spelen, en dat betekent dat de Bruyne, Hazard en Romelu Lukaku samen de aanval vormen. Een voorhoede om je vingers bij af te likken.

De Portugezen hebben het op hun beurt ook niet slecht voorin. Met Cristiano Ronaldo, Diogo Jota en Bernardo Silva hebben ook zij een absolute top aanval. Ze hebben daarom zelfs even geen plaats in de basis voor Manchester United ster Bruno Fernandes en Joao Felix van Atlético Madrid. Wil je wedden op EK, dan kun je in deze met topvoetballers gevulde wedstrijd je lol op.

Enkele top promoties op Belgie – Portugal

 

Wedden op België vs Portugal

In deze wedstrijd tegen de huidige Europese Kampioenen worden de Rode Duivels door de bookmakers als lichte favoriet aangemerkt. Als België zich voor de kwartfinale plaatst krijg je bij Bet777 een quotering van 1.68, terwijl die voor Portugal op 2.15 ligt. Met zoveel aanvallende kracht bij beide teams lijkt het voor de hand te liggen om op doelpunten te wedden, maar tijdens knock-outfases in grote toernooien, gaat het aantal doelpunten vaak naar beneden en wordt er wat behoudender gespeeld.

Daarom krijg je maar 8.00 voor een 0-0 einduitslag. Het lijkt dus interessanter om wel op doelpunten te wedden want Cristiano Ronaldo en Lukaku zijn ook nog in een andere strijd verwikkelt, namelijk de strijd tussen EK 2020 topscorers van het toernooi. Op dit moment kun je daar ook op wedden. Op het moment van schrijven krijg je bij Bet777 1.68 als Cristiano Ronaldo die titel wint, en 7.00 als Lukaku die wint. Lukaku heeft nog twee doelpunten in te halen op zijn ervaren concurrent, maar uitschakeling van de directe rivaal kan dat natuurlijk een stuk dichterbij brengen.

De aftrap van België vs Portugal is aanstaande zondag om 21:00 in Sevilla, Spanje

Bet777 Nieuws