België vs Kroatië, race tegen de klok voor Belgische toppers in EK voorbereiding

Peter Vissers
5. juni 2021

Ondanks een moeilijke wedstrijd tegen Griekenland, gaat België waarschijnlijk niet veel veranderingen doorbrengen voor de volgende oefenwedstrijd tegen Kroatië, de WK finalist van 2018.
Tegen Griekenland misten de ronde duivels veel van de toppers. Van Kevin de Bruyne, Eden Hazard en Axel Witsel was al duidelijk dat ze meer tijd nodig hadden om fit te worden. Ook Thibaut Courtois, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen waren er nog niet bij.

De invallers lieten niet zien dat ze het gemis van de toppers die bij het laatste EK vijf jaar geleden ook al doorslaggevend waren konden vervangen. Met name de verdediging leek erg kwetsbaar tegen Griekenland, terwijl de aanval maar weinig gevaar wist te creëren voor het Griekse doel. Het feit dat Simon Mignolet voor de Rode Duivels tot man of the match gekozen werd vertelde misschien wel het verhaal van deze wedstrijd.

Belgie - Kroatie vriendschappelijke interland 2021
© Bwin

Hoewel bondscoach Roberto Martinez niet tevreden geweest zal zijn, zal hij zich nog niet al te veel zorgen maken, want ook sterspelers Dries Mertens en Romelu Lukaku liet hij maar één helft meedoen. De bondscoach weet dus dat hij nog een aantal troeven achter de hand heeft voor als het toernooi ook echt begint. Een lichtpuntje in deze wedstrijd was de 19-jarige aanvaller Jeremy Doku, die dit jaar bij Stade Rennes te zien is. Ondanks het gezapige spel van de thuisploeg wist hij zich met enkele leuke acties te onderscheiden.

Tegen Kroatië zal Martinez waarschijnlijk opnieuw zijn geliefde 5-3-2 spelen, en waarschijnlijk moet dat opnieuw zonder de sterkhouders. Waar verwacht wordt dat Verthongen, Courtois en Vermaelen mogelijk wel weer wedstrijdritme op kunnen doen, lijken de Bruyne, Hazard en Witsel opnieuw afwezig.

Er staat in deze wedstrijd uiteraard niet veel op het spel, maar wil je wedden op voetbal, dan kun je voor deze oefenwedstrijd best wel wat interessante weddenschappen vinden. In aanloop naar het EK hebben we ook nog al onze EK favorieten gerangschikt.

Wedden op België vs Kroatië

Het verval bij Kroatië is groot geweest in de afgelopen jaren. In 2018 haalden de Kroaten nog de finale van het WK, maar sindsdien gaat het moeizaam en dat is te zien bij de EK betting sites. Voor een overwinning van de Rode Duivels krijg je bij Bwin een quotering 1.87, maar als de Kroaten met de overwinning aan de haal gaan, krijg je daar met 4.40 een stuk meer voor.

Je kunt ook op het aantal doelpunten wedden. België speelt met een relatief verdedigende 5-3-2, maar met onder andere Lukaku, één van de dodelijkste spitsen van dit moment hebben ze ook veel scorend vermogen. Als je denkt dat dit er deze wedstrijd niet uitkomt, kun je odds van 8.25 krijgen als er niet gescoord wordt. Dat gaat al naar 3.60 als er maximaal één doelpunt valt. Verwacht je echter een doelpuntenfestijn in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, dan is er een quotering van 4.75 beschikbaar voor vijf doelpunten of meer en zelfs 8.25 als er zes doelpunten of meer gescoord worden.

De aftrap van België vs Kroatië is aanstaande zondag om 20:45