Gokken op Feyenoord – PSV: strijd om Johan Cruijff Schaal

Stefan Zande
2. augustus 2023

#ad Feyenoord en PSV openen het seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd wordt traditioneel een week voor de start van de Eredivisie in de Johan Cruijff Arena gespeeld tussen de landskampioen (Feyenoord) en de bekerwinnaar (PSV).

Let goed op, want deze keer rolt de bal vanaf 20:00 uur op vrijdag 4 augustus. Dat heeft alles te maken met de wedstrijd van PSV in de Champions League-kwalificatie volgende week dinsdag. Op deze manier hebben de Eindhovenaren extra rust.

Bet365 app review

Winnen met wedden op topper tussen Feyenoord – PSV

Ontdek hoe je kunt profiteren van de aantrekkelijke sportweddenschappen bonus van bet365 als nieuwe gebruiker. Met deze speciale aanbieding kun je tot wel €50 aan gratis bets krijgen. Hier is een stapsgewijze handleiding om deze bonus te benutten en wat extra geld te verdienen.

• Maak een account aan: gebruikersnaam en wachtwoord
• Stort een bedrag van tussen €5-€10
• Pak de promotie en vervijfvoudig de storting
• Plaats een weddenschap van maximaal €10
• Jouw bonus wordt beschikbaar na het evenement
• Ga voor ‘wedkredieten gebruiken’

Het is cruciaal om de belangrijkste voorwaarden zorgvuldig door te nemen voordat je in aanmerking komt voor de bet365 welkomstbonus. Zorg ervoor dat je minstens 24 jaar oud bent en binnen 30 dagen na het aanmaken van je account de bonus aanvraagt. Houd er rekening mee dat je weddenschap een minimale quotering van 1.20 moet hebben om in aanmerking te komen voor de bonus. Op die manier kun je succesvol aanspraak maken op de bonus en met vertrouwen weddenschappen plaatsen.

De voorbereiding van regerend landskampioen Feyenoord

Feyenoord sloot de voorbereiding op het seizoen 2023/2024 af met een nipte zege op Benfica. In een volle Kuip nam Orkun Kökçü voorafgaand aan de wedstrijd afscheid van het legioen, want hij vertrok deze zomer voor vele miljoenen naar de Portugese topclub. Igor Paixão schoot al vroeg via de onderkant lat raak voor de thuisploeg. Niet veel later zorgde Santiago Giménez, een van de sterren van coach Arne Slot, voor de 2-0. De Mexicaan zet daarmee een goede zomer voort, want eerder deze maand besliste hij als invaller de finale van de Gold Cup en bezorgde hij zijn land Mexico de eindwinst. In de slotfase kreeg Feyenoord het nog even lastig, maar bleef het bij één treffer van Petar Musa: 2-1.

De voorbereiding van Arne Slot en zijn spelers verliep sowieso overwegend positief. Het begon met een 3-1 zege op promovendus PEC en daarna werd Club Brugge met 2-0 aan de kant gezet. Een paar dagen later bleef het tegen het Belgische Union steken op 0-0 en een week later bleef het 1-1 tegen het Spaanse Villarreal. Met de laatste test tegen Benfica kende Feyenoord een tegenstander van formaat en lijken de Rotterdammers klaar voor het treffen met PSV.

Feyenoord op de transfermarkt: vertrekkers & aanwinsten

Kwalitatief het grootste verlies was ongetwijfeld Orkun Kökçü. De aanvoerder vertrok voor 25 miljoen naar Benfica. Een gigantisch bedrag voor de Rotterdammers, maar er klonk ook kritiek. De Nederlandse Turk is nog maar 22 jaar oud en heeft de potentie om tot de top te reiken. Zeker gezien de bedragen van de afgelopen jaren voor talenten, lijkt dit een mager bedrag.

Welkomstbonus bet365
Danilo vertrok naar Rangers FC voor een bedrag van 6,3 miljoen euro. Dat lijkt een goede deal, want de Braziliaan was geen basiskracht en kwam transfervrij over van rivaal Ajax. Robert Bozenik was de volgende aanvaller die vertrok, hij verkaste voor 2,5 miljoen euro naar het Portugese Boavista.

Ramiz Zerrouki is de duurste aanwinst van Feyenoord deze transferperiode. De middenvelder kwam voor 7,2 miljoen euro over van FC Twente. Hij moet samen met Calvin Stengs (transfersom: 6 miljoen euro) het vertrek van Orkun Kökçü opvangen. De Nederlander stond onder contract bij OGC Nice, maar kwam afgelopen seizoen uit voor Antwerp FC en werd kampioen van België.

De voorbereiding en transferzomer van bekerwinnaar PSV

De Eindhovenaren begonnen het seizoen twijfelachtig met een nederlaag tegen STVV. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk ging het al iets beter met een zege op Blau Weiß Linz met 1-2 en het winnen van de Lichtstadderby tegen FC Eindhoven met 3-1. Ook de laatste oefenpot werd gewonnen door het team van Peter Bosz. Tijdens de open dag moest Nottingham Forest genoegen nemen met een 1-0 nederlaag.

De transferzomer van PSV was met name onrustig door de geruchten rond Xavi Simons. Lang leek hij te blijven, maar uiteindelijk keerde hij toch – voor een schamel bedrag van 4 miljoen euro – terug naar PSG, dat hem direct uitleende aan RB Leipzig. Ook Erick Gutiérrez vertrok, naar Chivas in Mexico. Fabio Silva, Jarrad Branthwaite en Thorgan Hazard vertrokken uit Eindhoven na hun huurperiode in Brabant.

Noa Lang en Ricardo Pepi moeten de nieuwe sterren worden bij PSV. Beide aanvallers kwamen over voor meer dan 10 miljoen euro, dus wordt er veel van ze verwacht. PSV heeft duidelijk meer geïnvesteerd dan Feyenoord, maar dat uit zich niet in de odds bij sportsbook Nederland. Een quotering van 2.10 voor een zege van Feyenoord en 3.25 voor winst van PSV. Doe je voordeel met deze informatie en cash!

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!

Bet365 Nieuws