Voorbeschouwing Santa Coloma – AZ & FC Twente – Riga FC

Stefan Zande
10. augustus 2023

#ad De Europese avonden met Nederlandse inbreng staan weer op het programma. Vanavond is het de beurt aan AZ, dat op bezoek gaat bij Santa Caloma in Andorra, en FC Twente, dat Riga FC ontvangt in de Grolsch Veste. Daarmee vervolgt Twente, dat Hammarby uitschakelde, zijn jacht op een Conference League-ticket en begint het voor AZ vanavond in de derde voorronde van het derde Europese toernooi.

Winnen met gokken op AZ & FC Twente

Ontdek hoe je als nieuwe gebruiker kunt profiteren van de verleidelijke welkomstbonus sportweddenschappen bij bet365. Met deze exclusieve aanbieding maak je kans op gratis bets ter waarde van maximaal €50. Volg deze stappen om optimaal gebruik te maken van de bonus en wat extra inkomsten te genereren.

• Maak een account aan: verzin gebruikersnaam en wachtwoord
• Stort een bedrag van tussen €5-€10
• Claim de promotie en vervijfvoudig de storting
• Plaats een weddenschap van maximaal €10
• Jouw bonus wordt beschikbaar na het evenement
• Kies ‘wedkredieten gebruiken’

Het is van essentieel belang om de belangrijkste voorwaarden zorgvuldig door te nemen voordat je de welkomstbonus van bet365 kunt ontvangen. Zorg ervoor dat je minimaal 24 jaar oud bent en binnen 30 dagen na het creëren van je account de bonus claimt. Houd er rekening mee dat je inzet een minimale quotering van 1.20 moet hebben om in aanmerking te komen voor de bookmaker bonus. Dit zorgt ervoor dat je de bonus met succes kunt ontvangen en met vertrouwen je weddenschappen kunt plaatsen.

FC Twente tot nu toe: voorbereiding en clash met Hammarby

Twente is het seizoen 2023/2024 begonnen met een overtuigende overwinning van 7-1 op Odense BK. Daarna behaalden ze een nipte 3-2 overwinning op PEC en speelden ze afgelopen weekend gelijk met 2-2 tegen Schalke 04 uit Duitsland. Toen het echt moest gebeuren tegen Hammarby in de vorige kwalificatieronde, ging het maar net goed. De Tukkers wonnen de heenwedstrijd met 1-0 en in de return moest Sem Steijn in de 115e minuut de beslissende maken, anders was het uitgelopen op strafschoppen.

De club heeft deze zomer echter ook enkele belangrijke spelers verloren. Trainer Ron Jans is vertrokken om meer tijd met zijn familie door te brengen. Hij was een cruciale factor in het succesvolle vorige seizoen. Joseph Oosting is zijn vervanger, afkomstig van RKC Waalwijk, waar hij het team naar een goede positie in de competitie leidde. Hij heeft een contract tot medio 2025.

Welkomstbonus bet365

Inkomende en uitgaande tranfers FC Twente

Op spelersgebied zijn er ook enkele bekende namen vertrokken. Vaclav Cerny is op 25-jarige leeftijd naar VfL Wolfsburg vertrokken voor een avontuur in de Bundesliga, wat Twente ongeveer 8 miljoen euro heeft opgeleverd. Een andere sterspeler, Ramiz Zerrouki, werd al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord en deze zomer is de transfer voor ruim 7 miljoen euro afgerond.

Twente heeft ook versterking gezocht in de zomer. Manfred Ugalde, een 21-jarige spits, is voor 4 miljoen euro overgenomen van SK Lommel. Younes Taha kwam van PEC Zwolle en Youri Regeer maakte de overstap van Ajax naar Twente. Naci Unuvar wordt gehuurd van Ajax.
De Tukkers zijn overduidelijk de favoriet in het tweeluik met Riga FC uit Letland. Voor winst van de Letten krijg je 11 keer je inzet terug bij bet365 Nederland en bij Twente is dat slechts 1.20 keer.

De weg van AZ naar het nieuwe seizoen

AZ in de voorbereiding op het seizoen 23/24 is een succesverhaal. De Alkmaarders wonnen van Lech Poznan, Club Brugge, Southampton, Bologna en speelden gelijk tegen Shakhtar Donetsk en Norwich City. Hoewel oefenwedstrijden lang niet alles zeggen, is het gevoel waarschijnlijk goed bij AZ. Alle tegenstanders uit de voorbereiding zijn namelijk op papier beter dan Santa Coloma uit Andorra.

Santa Coloma is echter goed bezig tijdens dit Europese seizoen. De club moest beginnen in de eerste voorronde van de Conference League en schakelde Pen-y-Bont FC en Sutjeska zonder veel moeite uit. Voor AZ is dit pas de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Bet365 app review

De transferzomer van AZ in voorbereiding op 23/24

Het grootste verlies van AZ gaat gepaard met de grote winst, want hoewel het kwalitatief zeer doet om afscheid te moeten nemen van Tijjani Reijnders, levert het wel 19 miljoen euro op voor de Alkmaarders. De middenvelder gaat zijn geluk zoeken bij AC Milan, een flinke stap hogerop. Hetzelfde geldt voor de vertrekkende Milos Kerkez, die na een succesvol seizoen vertrekt naar Bournemouth in de Premier League. Hij levert een kleine 18 miljoen euro op. Sam Beukema volgt met een opbrengst van 9 miljoen euro, betaald door Bologna.

Versterkt AZ zich ook nog? Ja, met minder bekende namen. Alesxandre Penetra komt voor 4,2 miljoen euro over van Famalicao, Denso Kasius voor 3 miljoen euro van Bologna en David Möller Wolfe voor 2,5 miljoen euro van Brann. Daarnaast hoopt AZ op de talenten van Jong AZ: Wouter Goes, Mexx Meerdink, Lewis Schouten en Ernest Poku. Ook op Ruben van Bommel, overkomend van MVV, wordt gelet dit seizoen.

Bij sportsbook Nederland is AZ de overuidelijke favoriet, want voor een overwinning van de ploeg van Pascal Jansen krijg je slechts 1.09 keer je inzet terug. Bij een gigantische stunt (winst) van Santa Coloma ontvang je maar liefst 21.00 x je inzet. Dat is een gokje waard!

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!

Bet365 Nieuws