Kwartfinales WK darts, stoomt titelverdediger Price door?

Robert Brondel
31. december 2021

De kwartfinales gaan verder zonder Nederlanders in het door corona wat gedevalueerde WK darts. Titelverdediger Gerwyn Price lijkt de belangrijkste kandidaat op de wereldtitel. Voorbeschouwing voor deze kwartfinale tijdens de PDC WK darts op zaterdag.

Aan het begin van de week zag het er nog zo goed uit met vijf Nederlanders in de derde ronde en ondanks succes van Dirk van Duijvenbode, kwam er al snel ruis op de lijn toen Vincent van der Voort positief testte op corona en het toernooi moest verlaten. De vrees dat vriend en titelkandidaat Michael van Gerwen hetzelfde lot wachtte, kwam een dag later uit, waardoor de hoop op een Nederlandse titel al verminderde. 

Martijn Kleermaker hield de eer nog even hoog met een prachtige overwinning op nummer 13 van de wereld Joe Cullen, maar een ronde later kwam er ook voor van Duijvenbode en Kleermaker een hardhandig einde aan het toernooi. 

Dat betekent dat er alleen nog Britse kandidaten in het toernooi zitten, met vijf Engelsen, twee Schotten en de Welshe nummer één van de wereld Gerwyn Price. In die kwartfinale in Alexandra Palace neemt de titelhouder het op tegen Michael Smith en de als negende geplaatste Engelsman is een geduchte tegenstander. 

Wedden op WK darts: Gerwyn Price vs Michael Smith

Bij de betting sites Nederland is Price de favoriet voor een plaats in de halve finales, maar de Welshman is niet populair bij het publiek en de verwachting is dat het Engelse publiek massaal op de hand van thuisspeler Smith zal zijn. Toch is Price de duidelijke favoriet, want in de laatste tien onderlinge ontmoetingen wist Smith geen enkele overwinning te boeken. 

betcity odds pdc darts

In deze wedstrijd die over maximaal negen sets gaat krijg je bij Bet365 voor een overwinning van Price een quotering van 1.53 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van Smith op 2.50 ligt. Eerder op de avond komt ook nummer twee van de wereld Peter Wright nog in actie. De Schot neemt het in zijn kwartfinale op tegen de relatief onbekende Engelsman Callan Rydz. 

Odds Peter Wright vs Callan Rydz 

De kleurrijke Schot is bij de bookmakers de favoriet voor een plaats in de halve finales, maar kan de 23-jarige Engelsman niet onderschatten. Rydz rekende eerder in het toernooi al zonder setverlies af met de als tiende geplaatste Nathan Aspinall en is met het beste toernooi uit zijn loopbaan bezig. Bij BetCity krijg je voor een overwinning van Wright een quotering van 1.44 aangeboden en voor een verrassing van de Engelsman zijn odds van 2.75 beschikbaar. 

wk darts odds pdc
odds van 31 december 2021 bij bet365 – pdc darts

In de andere kwartfinale staat outsider James Wade (1.44 bij Bet365), die in de derde ronde een walk-over kreeg door de besmetting van van der Voort en zich in de achtste finale met groot gemak ontdeed van Martijn Kleermaker, tegenover zijn ervaren landgenoot Mervyn King (2.75 bij Bet365). 

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson (1.66 bij Bet365) staat in de vierde kwartfinale tegenover Luke Humphries (2.30 bij Bet365), die dit toernooi nog erg gelukkig is geweest door de walk-over tegen Dave Chisnall vanwege een coronabesmetting en het ontlopen van een eventuele ontmoeting met Michael van Gerwen een ronde later. 

De vier kwartfinales worden allen op nieuwjaarsdag gespeeld en die dag begint om 13:30 met de wedstrijd tussen Wade en King en wordt laat in de avond afgesloten met Price en Smith.  

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws