Odds Portugal – Slovenië: wie haalt de kwartfinale op het EK?

Stefan Zande
29. juni 2024

#ad Portugal en Slovenië komen elkaar tegen in de achtste finale van het Europees Kampioenschap 2024. Voor Portugal is dat het zoveelste gelukje na een eenvoudige loting in de groepsfase. Slovenië krijgt het daarentegen opnieuw moeilijk, want de groepsfase kende een aantal pittige tegenstanders. De vraag is echter in hoeverre Portugal klaar is voor een serieuzere tegenstander nadat het tegen Georgië voor het blok werd gezet. Dat gaan we zien op maandag 1 juli vanaf 21:00 uur in het Deutsche Bank Park, de thuisbasis van Eintracht Frankfurt.

De route van Portugal naar de laatste 16

Het eerste EK-duel van Portugal tegen Tsjechië was historisch vanaf de aftrap. Cristiano Ronaldo begon aan zijn zesde EK, een unicum, en speelde zijn 26ste EK-wedstrijd, ook een record. Twintig jaar geleden scoorde hij zijn eerste van veertien EK-goals tegen Griekenland.
Ronaldo zocht vanaf het begin naar zijn vijftiende EK-goal. Bij een van zijn eerste balcontacten schoot hij naast na een voorzet van Rafael Leão. Een prachtige pass van Bruno Fernandes leidde tot een redding van keeper Jindrich Stanek. Net voor rust was Ronaldo opnieuw gevaarlijk, maar Stanek redde zijn schot. Voor het eerst dit EK stond het bij rust 0-0.

welkomstbonus sport ek 2024

In de 62ste minuut sloegen de Tsjechen toe: Lukas Provod scoorde prachtig in de verre hoek. Een kopbal van Nuno Mendes leidde tot een eigen doelpunt via Robin Hranác. In de slotfase kregen Petr Sevcík en Tomás Soucek kansen voor Tsjechië, terwijl Ronaldo op de paal kopte. Diogo Jota’s rebound werd afgekeurd wegens buitenspel, maar Conceição scoorde uiteindelijk de winnende voor Portugal.

Eitje tegen Turkije: collegiale Ronaldo

Tegen Turkije ging het veel makkelijker voor de Portugezen. Nuno Mendes zette voor, waarbij oud-Feyenoorder Kökçü de bal licht raakte en zo Bernardo Silva in perfecte schietpositie bracht. De ster van Manchester City scoorde overtuigend.

De tweede goal was een bizar eigen doelpunt. Terwijl Ronaldo boos was over een verkeerde pass van João Cancelo, speelde Samet Akaydin de bal blindelings terug naar de keeper. Doelman Altay Bayindir was echter uit positie, waardoor de bal ondanks late reddingspogingen van Bayindir en Çelik in het doel belandde.

Na deze grote fout was Turkije mentaal gebroken. Zonder de gewisselde Kökçü bood Turkije na rust weinig weerstand. Invallers Güler en Yildiz konden ook niets veranderen. Ronaldo gaf nog een assist als slotakkoord, terwijl hij die bal zelf ook had kunnen schieten. Een opvallend moment.

Blamage tegen verrassing en debutant Georgië

Portugal was dus al gekwalificeerd en wijzigde het elftal op acht plekken. Het B-elftal kon niet op tegen het vechtlustige Georgië, geleid door sterspeler Chvitsja Kvaratschelia. De Napoli-aanvaller scoorde al na twee minuten met een diagonaal schot na knullig balverlies van António Silva. Portugal creëerde kansen via Ronaldo en Francisco Conceição, maar doelman Giorgi Mamardasjvili hield stand.

Georgië bleef aanvallend spelen onder aanvoering van Kvaratschelia. Bij Portugal groeide de frustratie, met gele kaarten voor Ronaldo en Pedro Neto, de derde van het toernooi voor een schwalbe. Als je dus wil gokken op gele kaarten bij bet sites Nederland, dan weet je op welke namen je kunt letten. António Silva veroorzaakte een penalty door een overtreding op Loeka Lotsjosjvili, die gretig naar de grond ging en een strafschop verdiende: 2-0.

Wedden op Portugal – Slovenië: voorbeschouwing

Slovenië begon het EK op dezelfde dag als Nederland. De Slovenen namen het op tegen Denemarken. Daar leek Cristian Eriksen de matchwinner te worden, maar Erik Janza stak daar na een kleine tachtig minuten een stokje voor en leidde het eerste gelijkspel in. Geen gek resultaat tegen een subtopper als Denemarken. In de tweede wedstrijd kreeg Sloevnië de andere rol toebedeeld, want het kwam eerst op voorsprong door een treffer van Zan Karnicnik. In de 95ste minuut besloot Luka Jovic er toch nog 1-1 van te maken namens Servië. Opnieuw een gelijkspel.

Waarom zou je het dan in de laatste wedstrijd anders doen? Precies, nergens voor nodig. Ook tegen titelfavoriet Engeland liep het uit op een punt. Deze keer zonder doelpunten, helaas voor de neutrale kijker. Slovenië mocht daar niet over klagen, want het schoot slechts één keer op doel en had maar 26% balbezit. Doordat het meer gele kaarten pakte dan Denemarken eindigde het op plek 3 in plaats van plek 2. Daarom is groepswinnaar Portugal nu de tegenstander. Dat kwam mede door een gele kaart voor een assistent-coach van Slovenië.

Win flink tijdens het EK 2024: €50 bonus bij Bet365

De Bet365 welkomstbonus geeft nieuwe gebruikers een geweldige start bij betting sites Nederland. Je kunt een royale bonus van 500% ontvangen, tot een maximum van 50 euro aan weddenschappen na je eerste storting. Deze kans mag je niet missen.

Het claimen van de welkomstbonus is eenvoudig. Na je storting plaats je een eerste weddenschap van minimaal 5 euro met individuele odds van minstens 1.20, of een combinatieweddenschap waarbij elke selectie een minimale quotering van 1.20 heeft. Bij een inzet van 5 euro ontvang je 25 euro aan weddenschapskredieten. Bij een inzet van 10 euro of meer krijg je het volledige bonusbedrag van 50 euro. Bij sommige wedstrijden kun je ook gebruikmaken van de superboost Bet 365. Let op: je moet 24 jaar of ouder zijn om van deze sportweddenschappen bonus te profiteren.

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!

Bet365 Nieuws