Wedden op Engeland – Zwitserland tijdens kwartfinale EK

Stefan Zande
3. juli 2024

Engeland kwam kroop door het oog van de naald in de achtste finale tegen Slowakije. Zwitserland maakte indruk tegen titelverdediger Italië. Deze twee landen komen elkaar nu tegen in de kwartfinale van het EK. Twee maanden geleden zou iedereen hebben gezegd: ik zet m’n geld op Engeland. Nu zou het leeuwendeel van de voetbalvolgers toch flink twijfelen. Want zo goed als we Zwitserland hebben zien spelen, is Engeland nog geen minuut geweest. We helpen je op weg in deze voorbeschouwing. De wedstrijd begint op zaterdag 6 juli om 18:00 uur in het stadion van Fortuna Düsseldorf, dat plaats biedt aan bijna 55.000 toeschouwers. Ook een ideale mogelijkheid voor Nederlanders om even sfeer te proeven, want Düsseldorf ligt dicht bij de Nederlandse grens.

Voorbeschouwing: de ontsnapping van Engeland tegen Slowakije

Engeland heeft de kwartfinales van het EK voetbal bereikt door Slowakije in Gelsenkirchen pas na verlenging te verslaan met 2-1. In de reguliere speeltijd was Slowakije zelfs de betere ploeg. Ze zetten hoog druk, wat grote kansen opleverde. Lukas Haraslín kreeg een kans, maar Marc Guéhi blokkeerde zijn schot. Engeland, een van de favorieten, speelde traag en fantasieloos. Kieran Trippier schoot wild over na een pass van Jude Bellingham, terwijl frustratie zichtbaar was bij sterren als Bellingham en Phil Foden.

Slowakije verdiende hun 1-0 voorsprong. David Strelec gaf een diepe pass op Ivan Schranz, die de bal in de verre hoek plaatste. Dit was Schranz’ derde doelpunt van het toernooi, waarmee hij topscorer werd. Het Engelse publiek uitte hun onvrede met fluitconcerten. Engeland dacht te scoren toen Harry Kane een crosspass gaf op Trippier, die kersverse vader Foden vond, maar Foden stond buitenspel. Slowakije vertraagde het spel met blessures en tackles, terwijl Engeland weinig gevaar creëerde. Kane kopte naast op een vrije trap van Foden.

circus EK welkomstbonus

In de blessuretijd zorgde een ingooi, doorgekopt door Guéhi, voor een geweldige omhaal van Bellingham, waardoor het 1-1 werd. Dit was Engelands eerste schot op doel. In de eerste minuut van de verlenging kopte Kane al de 2-1 binnen. Kort daarna kregen Bellingham en Kane een publiekswissel en Engeland ging verdedigend spelen. Het bleef bij die 2-1, want Slowakije was mentaal gebroken. Niet alle Engelsen hebben de comeback van hun land gezien, want een flink aantal fans had het stadion al teleurgesteld verlaten voordat Bellingham scoorde met een omhaal. Een harde les, want ze mochten het stadion ook niet meer in.

Voorbeschouwing: Zwitserland maakt indruk tegen Europees Kampioen Italië

Remo Freuler bracht Zwitserland na 37 minuten verdiend op voorsprong, gevolgd door een doelpunt van Ruben Vargas vlak na rust, waarmee de stand op 2-0 kwam. Italië wist daar slechts een schot op de paal van Gianluca Scamacca tegenover te stellen. Zwitserland haalde bij het vorige EK in 2021 ook de kwartfinales, door in de achtste finales Frankrijk uit te schakelen. In de kwartfinales was Spanje toen echter te sterk. De Zwitsers zijn nog nooit verder gekomen dan de laatste acht op een EK.

Voor Italië was dit EK een teleurstelling. Na een overwinning op Albanië (2-1) verloor Italië van Spanje (1-0) en speelde gelijk tegen Kroatië (1-1). Tegen Zwitserland maakten de Italianen opnieuw een zwakke indruk, dus daar had je flink kunnen cashen met een betting bonus.

De Italiaanse bondscoach Luciano Spalletti besloot na het slechte spel in de groepsfase zijn basiselftal ingrijpend te veranderen met zes wijzigingen, waaronder AS Roma-speler Stephan El Shaarawy aan de aftrap. Dit had echter niet het gewenste effect, want Zwitserland domineerde vanaf het begin. Doelman Gianluigi Donnarumma voorkwam aanvankelijk dat Breel Embolo snel de 1-0 maakte.
In de 37e minuut scoorde Freuler alsnog, na een goede loopactie en een perfecte voorzet van Vargas. Donnarumma en de paal voorkwamen nog net de 2-0 van Fabian Rieder uit een vrije trap vlak voor rust. Na rust maakte Vargas alsnog de 2-0 met een prachtig schot. Zwitserland kwam daarna niet meer in de problemen, hoewel het wel geluk had toen een kopbal van Fabian Schär bijna in eigen doel ging en Scamacca opnieuw de paal raakte.

Cashen met €50 aan free bets tijdens Engeland – Zwitserland

Maak het Europees Kampioenschap nog spannender door je als nieuwe speler aan te melden bij Circus of in de Circus casino app en profiteer van een mooie welkomstbonus. Hier zijn de stappen om te profiteren van €50 aan free bets:

1. Maak een account aan
2. Kies voor de welkomstbonus
3. Stort minimaal €10
4. Ontvang vijf free bets van €10 per stuk
5. Ontgrendel ze door minimaal €10 in te zetten

Je kunt de free bets vrijspelen door in te zetten op weddenschappen met een quotering van 1.60 of hoger. Houd er rekening mee dat je minstens 24 jaar oud moet zijn en in Nederland moet wonen. De free bets worden toegekend nadat het evenement waarop je hebt ingezet is afgelopen en dienen binnen zeven dagen na activatie te worden gebruikt bij Circus, waar je met deze bonus kunt gratis wedden op voetbal. Ben je al een speler? Bekijk dan de super odds Circus.

Laat deze voorbeschouwing je helpen in je voorbereiding op de wedstrijd, want je kunt tijdens eindtoernooien niet vertrouwen op individuele namen binnen een team. Landenteams trainen slechts kort met elkaar en daarom hangt veel af van het teamgevoel en de teamspirit. Op dit moment staat Zwitersland er wat dat betreft beter voor.

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!