Derde ronde WK darts met vijf Nederlanders in actie

Robert Brondel
27. december 2021

Direct na kerst staat de derde ronde van de WK darts op het programma in het Alexandra Palace en op maandag en dinsdag komen er in totaal vijf Nederlanders in actie, onder wie drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen. 

De kerstdagen zijn pas net voorbij, maar het WK darts dendert al direct voort. Van Gerwen speelt komende dinsdag in de laatste partij van de dag tegen de nummer 30 van de wereldranglijst Chris Dobey. De Nederlander, die tot nog toe geen goed seizoen draait, is de torenhoge favoriet tegen Dobey. Van Gerwen won namelijk alle acht eerdere ontmoetingen met de Engelsman en twee van die ontmoetingen vonden eerder dit jaar plaats. 

Wedden op het WK darts

Je kunt bij verschillende bookmakers wedden op het WK darts, om het nog een stuk interessanter te maken. Bij Bet365 kun je voor een overwinning van van Gerwen een quotering van 1.20 krijgen, terwijl die op 4.50 ligt als de Engelsman Mighty Mike verrassend weet uit te schakelen. Je kunt ook op de correcte setscore wedden in deze best-of-seven, want als je bijvoorbeeld denkt dat van Gerwen met een 4-0 eindstand over Dobey heen walst, dan krijg je daar odds van 3.50 voor. 

Dirk van Duijvenbode vs Ross Smith

Voordat de voormalig nummer één van de wereld in actie komt, hebben de andere Nederlanders al aan de oche gestaan voor hun derderondepartij. Op maandag komt Dirk van Duijvenbode als eerste in actie tegen de Engelsman Ross Smith. De nummers 17 en 34 van de plaatsingslijst kwamen elkaar één keer eerder tegen. In 2020 schakelde Aubergenius de Engelsman uit in de kwartfinale van één van de Players Championships. 

Smith is dit jaar echter in vorm, en schakelde in de vorige ronde al verrassend de als 16de geplaatste Chris Bunting uit, dus is de Nederlander gewaarschuwd. Ook de bookmakers zien geen duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van Aubergenius krijg je bij BetCity namelijk een quotering van 1.90 aangeboden en voor een overwinning van Smith ligt die er met 1.88 vrijwel naast. 

Vincent van der Voort vs James Wade

Later op maandag neemt Vincent van der Voort het op tegen de als vierde geplaatste James Wade. Van der Voort is al meer dan tien jaar een vaste gast op het WK, maar hij is nog nooit voorbij de kwartfinales gekomen. Ook dit jaar zal het niet makkelijker worden met de wedstrijd tegen de drievoudig halvefinalist op het programma. Toch spreken de recente statistieken in het voordeel van de Nederlander. Van der Voort won de laatste twee onderlinge ontmoetingen en heeft dus wel degelijk een kans op plaatsing voor de laatste 16. 

Bij BetCity is Wade ondanks deze statistieken de favoriet voor de overwinning. Voor een overwinning van de Engelsman is er bij BetCity een quotering van 1.57 en voor van der Voort ligt die op 2.40. 

Naast van Gerwen komen op dinsdag ook Danny Noppert en Martijn Kleermaker nog in actie in hun derderondepartij. Noppert (2.37 bij Bet365) neemt het op tegen de drie plaatsen hoger gerangschikte Ryan Searle (1.57 bij Bet365) en Kleermaker (4.00 bij Bet365) moet stunten tegen de als 13de geplaatste Engelsman Joe Cullen (1.25 bij Bet365) om de volgende ronde te halen. 

De wedstrijden in de derde ronde van het WK darts vinden op 27,28 en 29 december plaats vanaf 13:40. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.