Feyenoord vs AZ, kan thuisploeg aansluiting met top houden?

Robert Brondel
5. november 2021

In deze wedstrijd met een pikant tintje neemt coach Arne Slot het met Feyenoord op tegen zijn oude club AZ. Kan hij zijn oude club opnieuw pijn doen?

Vooraf is dit een beladen duel voor de Feyenoord-trainer, die vorig jaar nog bij AZ werkte. Slot werd abrupt door AZ op straat gezet nadat hij zonder medeweten van de directie gesprekken had gehouden met de Rotterdammers over een eventueel dienstverband voor dit seizoen. Naar verluidt werd hij nog tijdens de training weggeroepen en mocht hij toen het nieuws bekend werd geen afscheid nemen van de spelersgroep. 

feyenoord - alkmaar odds betcity
© BetCity

Slot werd uiteindelijk ook aangesteld door de Rotterdammers en mag het dus voor het eerst opnemen tegen de ploeg waar de trainer succesvol was. Feyenoord lijkt voorlopig een goede keuze te hebben gemaakt met het aantrekken van Slot. De Rotterdammers doen met meestal goed voetbal volop mee voor de bovenste posities in de Nederlandse competitie en is al vrijwel zeker geplaatst voor overwintering in de Conference League. 

Bij AZ gaat het in de competitie een stuk minder voorspoedig dan vorig seizoen, maar vanwege het vertrek van zoveel bepalende spelers kwam dat niet echt als een verrassing voor de nummer drie van vorig jaar. Ook de Alkmaarders onder leiding van Pascal Jansen komen dit jaar in de Conference League uit en zijn in een relatief zwakke groep net als de tegenstander van deze wedstrijd al vrijwel zeker van overwintering in Europa. 

Beide trainers lijken voor deze de beschikking te hebben over hun volledige spelersgroep en kunnen na de midweekse overwinning met vertrouwen naar deze wedstrijd toeleven. Wil je wedden op voetbal, dan is deze wedstrijd in de bovenste regionen van de Eredivisie een interessante wedstrijd om op in te zetten. 

Wedden op Feyenoord vs AZ

In de eigen Kuip wordt Feyenoord door de online bookmakers als de duidelijke favoriet gezien voor de overwinning en met de huidige vorm en kwaliteit van de ploegen lijkt dat logisch. Bij BetCity krijg je voor een overwinning van de thuisploeg een quotering van 1.98 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van AZ op 3.70 ligt. Ontdek overigens ook onze Betcity bonus, waarmee je tot 20 euro free bet kan claimen.

Er worden ook duidelijk doelpunten verwacht voor deze wedstrijd en hoewel beide ploegen vaak het net vinden, gaat het zeker bij AZ een stuk moeizamer dan vorig jaar. Bij Feyenoord is dit jaar vooral de verdediging sterk vooruit gegaan met het aantrekken van Gernot Trauner en dus zou het wel eens een afwachtende wedstrijd met weinig doelpunten kunnen worden. Voor minder dan drie gescoorde doelpunten krijg je al een interessante quotering van 2.40 en als je denkt dat er maximaal één doelpunt gaat vallen, dan krijg je daar met 5.10 helemaal goeie odds voor. 

Denk je echter dat er juist wel doelpunten gaan vallen in deze wedstrijd, dan heb je wel een aantal doelpunten nodig voordat het interessant wordt. Zo krijg je voor vier gescoorde doelpunten of meer een quotering van 2.40 en die loopt op naar 4.35 bij minimaal vijf doelpunten. 

De aftrap van Feyenoord vs AZ is aanstaande zondag om 16:45 in de Kuip. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.