Celtic vs AZ Alkmaar, kunnen Alkmaarders Europa League instoten?

Peter Vissers
17. augustus 2021

Het uitgeklede AZ moet in de heenwedstrijd op bezoek in Schotland waar de tegenstander nog niet echte in vorm is. Maar de Noord-Hollanders zijn zelf ook veel spelers kwijtgeraakt en hebben nog weinig vervanging binnen. 

De seizoensstart van de Alkmaarders liep uit in een anticlimax. Zonder Myron Boadu, Calvin Stengs, Jonas Svensson en Marco Bizot die het ruime sop hebben gekozen en naar het buitenland zijn vertrokken en de geblesseerde Owen Wijndal en Frederik Midtsjo, maar nog met aanvoerder Teun Koopmeiners ging AZ teleurstellend onderuit tegen RKC Waalwijk. Dat lijkt geen goede voorbode voor het tweeluik tegen Celtic, dat er al zeven wedstrijden op heeft zitten, waarvan na een slechte start, de laatste vier allen winnend afgesloten werden.

Momenteel kan je als Belg geen bookmaker bonus meer ontvangen helaas.

Celtic AZ odds in de Europa League kwalificatie 2021
© Bet777

Of Midtsjo en Wijndal er in Schotland wel bij kunnen zijn is nog de vraag. De Noor leek voor afgelopen weekend al beschikbaar, maar zat uiteindelijk toch niet bij de selectie, terwijl Wijndal al sinds het teleurstellend verlopen EK kampt met fysieke ongemakken. Nieuwelingen Vangelis Pavlidis en Aslak Witry zullen wel meereizen, maar of dat opgaat voor de net aangetrokken doelman Peter Vindahl Jensen is nog niet duidelijk. Teun Koopmeiners daarentegen heeft zijn gewilde transfer nog steeds niet te pakken en als dat zo blijft tot woensdag lijkt hij in Glasgow gewoon aan de aftrap te verschijnen.

Celtic begonnen het seizoen slecht onder nieuwe trainer Ante Postecoglou, maar hebben het pad van de overwinning te pakken gekregen met onder andere twee klinkende overwinningen in de vorige ronde van de EL tegen een zwak FK Jablonec. Wil je wedden op voetbal, dan heeft deze wedstrijd een aantal interessante opties om geld mee te verdienen.

Wedden op Celtic vs AZ Alkmaar

Het verlies van AZ is de online bookmakers uiteraard ook opgevallen. De Schotten zijn dan ook favoriet om deze wedstrijd te winnen, terwijl er geen duidelijke favoriet is voor wie zich uiteindelijk gaat kwalificeren voor de Europa League. Voor een overwinning van AZ in deze wedstrijd krijg je bij Bet777 een quotering van 3.25 aangeboden, terwijl die voor de thuisploeg op 2.10 ligt.

Als je ondanks de flater van afgelopen weekend toch positief bent over de Alkmaarders, kun je ook op winstmarge inzetten. Je krijgt bijvoorbeeld odds van 5.50 als AZ met exact één doelpunt verschil wint en 10.00 als ze met twee doelpunten verschil winnen. Als je denkt dat niet AZ, maar Celtic toch echt de duidelijke favoriet is voor deze wedstrijd, kun je 4.00 krijgen als de Schotten met precies één doelpunt verschil winnen en 6.25 als dat met twee doelpunten verschil gebeurt.

Voor een 0-0 krijg je deze wedstrijd een quotering van 12.00, dus wordt er toch wel een beetje op doelpunten gerekend. Als dat er vier of meer zijn krijg je daar een quotering van 2.90 voor, terwijl dat oploopt naar 5.25 als het er vijf of meer zijn en 10.25 voor zes of meer doelpunten.

De aftrap van Celtic vs AZ Alkmaar is aanstaande woensdag om 20:45 op Celtic Park

Bet777 Nieuws