Wint Cercle Brugge ook van Waasland Beveren?

Erik de Kort
23. februari 2021

Een van de belangrijkste wedstrijden in de onderste regionen van de Pro League wordt gespeeld op zaterdag als Cercle en Waasland Beveren het tegenover elkaar opnemen. Welke ploeg wint?

Drie gouden punten voor Cercle tegen Moeskroen

Als Cercle Brugge zou winnen van Moeskroen afgelopen weekend, zou dat betekenen dat er een plek omhoog geschoven zou worden. Voor Cercle Brugge zat er dan ook maar een ding op en dat was winnen. Na dertien minuten was het al raak, Ugbo kopte de 0-1 binnen voor Groen-Zwart. In het slot van de wedstrijd werd het zelfs 0-2 door een goal van Denkey. De zege leek binnen maar door een aansluitingstreffer van Lepoint werd het nog even spannend. Uiteindelijk bleef het bij 1-2 en pakte Cercle de zestiende plek over van Moeskroen.

Nu staat de tweede belangrijke wedstrijd op het programma. Hekkensluiter Waasland Beveren komt op bezoek en dat betekent dat Cercle voorlopig afscheid kan nemen van de degradatieplek bij winst. Op dit moment is het verschil tussen beide ploegen een punten dat kan dus vier punten worden als Cercle wint. Geven de bookmakers Cercle goede kans tegen Waasland-Beveren? Laten we eens zien hoe de tegenstander ervoor staat voor we naar de odds gaan.

 

Blijft Waasland-Beveren op de laatste plek staan?

Waar Cercle Brugge drie hele belangrijke punten pakte afgelopen weekend, deed Waasland-Beveren ook geen slechte zaken. Tegen Charleroi werd namelijk 1-1 gespeeld. De wedstrijd ervoor werd er al gewonnen van Eupen. De resultaten leken er al even aan te komen. Hoewel de meeste wedstrijden toch verloren gingen waren de nederlagen vaak nipt. Mechelen en Antwerp waren beiden met 3-2 te sterk en ook in de beker verloor Waasland-Beveren met 3-2. Alleen Club Brugge wist een groter verschil neer te zetten. Brugge won met 2-0 van Waasland Beveren. Het zal alles of niets worden voor Beveren maar gelukkig zijn er op dit moment geen enkele blessures bekend. Het zal een interessante wedstrijd worden. Een prima match om te wedden op voetbal, we gaan dan ook snel naar de odds.

betway logo

©Betway

Wat verwachten de bookmakers?

We kijken bij Betway naar de noteringen bij deze wedstrijd. Is het hogergeplaatste Cercle ook favoriet tegen Waasland-Beveren? Bij Betway is dat wel het geval. Je krijgt namelijk 1.73 voor wedden op Cercle Brugge terwijl je 4.10 krijgt voor een overwinning van de nummer achttien van de Pro League. Een gelijkspel levert het meeste op met 4.35. Wist je trouwens dat we over deze bookmaker ook een uitgebreide review hebben geschreven. Onze Betway review geeft je allerlei nuttige informatie en onze ervaringen bij deze bookmaker.