Chelsea vs Villarreal, voor de Europese Super Cup

Peter Vissers
11. augustus 2021

De eerste grote Europese wedstrijd van het nieuwe seizoen gaat traditiegetrouw tussen de winnaar van de Champions League en Europa League van afgelopen seizoen, dus dit jaar is dat Chelsea tegen Villarreal

Voor Chelsea, vorig jaar de enigszins verrassende Champions League winnaar en Villarreal, de nog veel verrassendere Europa League winnaar, is dit de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Die vindt dit jaar plaats op het Windsor Park in Belfast. Hoe beide ploegen ervoor staan is nog lastig te zeggen. Vanwege het EK deze zomer zijn veel spelers pas laat aangesloten en centrumverdediger Pau Torres heeft het helemaal bont gemaakt; hij speelde deze zomer bijna alles op het EK én op de Olympische Spelen en ondanks dat hij pas twee dagen terug is uit Japan heeft hij aangegeven deze wedstrijd ook ‘gewoon’ te spelen. Nog een kerel waar de online bookmakers dus rekening mee moeten houden.

De Supercup van Europa tussen Chelsea & Villarreal
© BetFIRST

Chelsea heeft zich in de laatste oefenwedstrijden tegen stadsgenoten Tottenham Hotspur en Arsenal laten zien, en in beide wedstrijden kwam de ploeg van Thomas Tuchel goed voor de dag. Chelsea lijkt deze wedstrijd tegemoet te gaan met voornamelijk dezelfde spelers als vorig jaar. Hakim Ziyech, die deze zomer verder geen verplichtingen had, kan dus goed uitgerust aan het seizoen starten en hij speelde tegen de ‘Spurs’ al een hoofdrol door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. Romelu Lukaku lijkt er in ieder geval nog niet bij. De spits van Inter wordt al dagen serieus gelinkt met een terugkeer naar de ‘blues’, maar mocht die transfer doorgang vinden, zal die niet op tijd zijn om er in de Super Cup al te staan.

Villarreal daarentegen heeft helemaal geen goede voorbereiding gedraaid. In de zes wedstrijden tegen Spaanse, Engelse en Franse tegenstanders werd er geen enkele overwinning behaald, dus de verwachtingen voor deze wedstrijd zijn niet al te hoog bij de nummer zeven in de Spaanse competitie van het afgelopen jaar. Maar de voorbereiding telt natuurlijk niet meer in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, dus je kun je met wedden op voetbal misschien wel wat gekke onverwachte keuzes maken.

Wedden op Chelsea vs Villarreal

Chelsea zou natuurlijk zonder deze voorbereiding al de grote favoriet zijn voor deze wedstrijd en dat is met deze oefencampagne waarschijnlijk alleen maar versterkt, maar ondanks dat Chelsea deze wedstrijd min of meer in eigen land speelt lijken de bookmakers trustly nog mild voor Villarreal. Voor een overwinning van Chelsea krijg je bij Betfirst met 1.80 nog best een aardige quotering, terwijl 4.95 voor een overwinning van Villarreal niet zo hoog is als verwacht.

In het begin van het seizoen zijn teams vaak geneigd wat opener te spelen, maar omdat het een finale is kan dat juist weer wat minder zijn. Dus zijn 3.75 voor vier doelpunten of meer tijdens deze wedstrijd redelijke odds. Het team van Tuchel staat er echter om bekend dat ze verdedigend prima in orde zijn en het aanvallend nog wel eens lastig hebben, dus kun je ook voor een 1-0 overwinning voor de thuisploeg gaan. Dit denkt Betfirst ook want 6.75 voor een 1-0 in de reguliere speeltijd is de laagste beschikbare quotering voor een precies resultaat.

De aftrap van Chelsea vs Villarreal is aanstaande woensdag om 21:00 in Belfast

BetFIRST Nieuws