Wedden op Giro: cashen bij wielrennen met free bet

Stefan Zande
14. mei 2024

De eerste van de grote drie wielerrondes is in volle gang: de Giro d ’Italia! Tadej Pogacar is weer de grote favoriet en heeft al flink wat tikken uitgedeeld aan de concurrentie. De Nederlanders moeten het vooral hebben van etappezeges, want in het klassement is alleen Thymen Arensman vertegenwoordigd in de top 10. Zijn kopman Geraint Thomas staat derde, dus uiteindelijk moet hij zich waarschijnlijk voor hem opofferen.

Giro d’ Italia: icoon in de Italiaanse sportwereld

Dit jaar wordt de grootste ronde van Italië verreden tussen 4 mei en zondag 26 mei. De eerste editie werd al afgewerkt in 1909, dus kent dit evenement een lange geschiedenis. Waar je bij de Tour de France in het geel rijdt als klassementsleider, is die kleur bij deze ronde roze. De enige Nederlander die de Giro won is Tom Dumoulin. In 2017 kreeg de Nederlandse wereldtopper het voor elkaar door onder anderen Nairo Quintana van zich af te houden.

stage of the week circus giro d' italia

Deze editie kende ook al Nederlands succes. Olav Kooij kwam tijdens de negende etappe als eerste over de finish in de kleuren van Visma-Lease a bike. In Napels versloeg de 22-jarige renner de concurrentie tijdens een massasprint. Hij verteerde de kleine klimmetjes als beste en had nog genoeg energie over voor een flinke sprint. In de laatste meters versloeg Kooij de sprinter Milan.

Pak elke week een €10 free bet met Stage of the Week bij Circus

Voor wielerliefhebbers die het nog een beetje spannender willen maken, heeft Circus welkomstbonus iets in petto. In plaats van de super odds circus kun je elke week profiteren van de Stage of the Week. Deze week gaat het om etappe 14 op 18 mei. Op deze manier ontvang jij jouw €10 free bet:

1. Als je nog geen account hebt, maak je er eentje aan bij Circus
2. Zet geld op je account
3. Plaats een bet van minimaal €20
4. Wed op een odd van 1.60 of hoger
5. Wacht het evenement af
6. Ontvang je free bet direct na afloop van het event

Om te profiteren van de sportweddenschap bonus bij Circus, onderdeel van sportsbook Nederland, moet je wel voldoen aan een paar voorwaarden. Je komt alleen in aanmerking als je 24 jaar of ouder bent. Ook zijn alleen single bets en prematch bets geldig voor deze actie. Je ontvang maximaal één free bet bij deze actie per persoon.

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!