Club Brugge vs KV Kortrijk, Kortrijk met nieuwe trainer tegen regerend kampioen

Peter Vissers
14. oktober 2021

Na een moeizame voorbereiding spelen de nummer vier en nummer acht van de Jupiler Pro League in Brugge tegen elkaar. 

KV Kortrijk moest afgelopen week in allerijl op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Luka Elsner vrijwel uit het niets besloot in te gaan op de avances van Standard Luik. Karim Belhocine werd uit de hoge hoed getoverd. De Franse Algerijn zat dit seizoen nog thuis nadat hij vorig jaar bij Charleroi een prachtige eerste seizoenshelft afwisselde met een dramatische tweede helft, waarbij Charleroi helemaal uit de top wegzakte.

De nieuwe trainer is pas dinsdag begonnen en heeft dus weinig tijd gehad om zich op deze wedstrijd voor te bereiden, maar voor de tegenstander is de voorbereiding ook niet ideaal geweest. Club Brugge miste nogal wat spelers vanwege internationale verplichtingen, maar de spelers die in België achterbleven konden in alle rust naar deze wedstrijd toewerken.

De odds van Club Brugge en Kortrijk 2021
© BetFIRST

Wie er in ieder geval nog niet bij is is Eder Balanta. De Colombiaanse verdedigende middenvelder komt op donderdagavond nog met de nationale ploeg in actie en zal niet op tijd terug zijn voor deze wedstrijd. Noa Lang en Charles de Ketelaere zullen met een goed gevoel deze wedstrijd ingaan. De talentvolle aanvallers maakten hun debuut voor hun nationale ploegen en lieten in die eerste wedstrijden een prima indruk achter.

Bij KV Kortrijk lijkt behalve Timothy Derijck de gehele basis beschikbaar. De verdediger is vanwege een rugblessure voor langere tijd uitgeschakeld en dus zal Belhonice het zonder de ervaren man moeten doen. De verwachting is verder dat de nieuwe trainer geen grote veranderingen aan gaat brengen in zijn eerste dagen als coach van KV Kortrijk. Wil je wedden op voetbal, dan is dit een prima wedstrijd om geld mee te verdienen.   

Wedden op Club Brugge vs KV Kortrijk

Bij de betting sites is Club Brugge de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Bij Betfirst krijg je voor een overwinning van de regerend kampioen een quotering van 1.27 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van de bezoekers op 10.50 ligt. Een gelijkspel levert je 6.50 op.

Die odds liggen erg in het voordeel van Brugge en met de voorbereiding die Kortrijk heeft gehad met het plotselinge vertrek van de coach lijkt dat logisch, dus je kunt ook op de handicap wedden. Als je bijvoorbeeld op Club Brugge -1 wedt, kun je daar 1.80 voor krijgen en als je er nog een schepje bovenop doet en op Club Brugge -2 wedt, krijg je daar 3.00 voor. Om die weddenschap te winnen moet de thuisploeg dus wel met minimaal drie doelpunten verschil winnen.

Met de aanvallers die in vorm zijn bij de thuisploeg kun je doelpunten verwachten, dus kun daar ook op inzetten. Als je overtuigd bent van de thuisploeg voor deze wedstrijd kun je bijvoorbeeld op minimaal vier doelpunten van Club Brugge wedden, voor een quotering van 3.75. Maar denk je juist dat allebei de ploegen wel eens regelmatig het net kunnen gaan vinden, dan kun je ook op een totaal van minimaal vijf doelpunten kunnen wedden voor 4.35.

De aftrap van Club Brugge vs KV Kortrijk is aanstaande vrijdag om 20:45.

BetFIRST Nieuws