Club Brugge vs Manchester City, opnieuw topper op bezoek in Brugge

Peter Vissers
19. oktober 2021

Club Brugge mag het in de tot nog toe succesvolle Champions League opnemen tegen de finalist van vorig jaar, kan de thuisploeg opnieuw stunten? 

Dat Club Brugge na twee wedstrijden in de Champions League gedeeld koploper in de groep zou zijn had eigenlijk niemand verwacht, maar het sterrenensemble van Paris Saint Germain werd met goed voetbal op 1-1 gehouden en in Leipzig ging de club er met een mooie overwinning aan de haal.

Manchester City won de eerste wedstrijd nog van RB Leipzig, met een knotsgekke 6-3 einduitslag, maar moest het in de tweede wedstrijd ondanks een veldoverwicht zijn meerdere erkennen in PSG. Daarom kunnen de bezoekers zich eigenlijk geen misstappen meer veroorloven. In deze wedstrijd moet de ploeg van Pep Guardiola het doen zonder Ferran Torres. De aanvaller kwam met een breukje in zijn voet terug van zijn uitstapje met het Spaanse nationale team en moet mogelijk maanden toekijken.

Club Brugge Manchester City in de CL 2021
© BetFIRST

Daarnaast is ook linksback Benjamin Mendy nog steeds niet beschikbaar omdat hij in de gevangenis zit op verdenking van verkrachting en geweldpleging. Ondanks dat heeft City genoeg sterspelers beschikbaar, zo zullen Kevin de Bruyne en Bernardo Silva waarschijnlijk starten en zullen ook Raheem Sterling, Riyad Mahrez en Gabriel Jesus om een plekje in de basis strijden.

Bij Club Brugge lijkt het hele team beschikbaar voor coach Philippe Clement. Eder Balanta moest de wedstrijd van vrijdag nog missen, omdat hij niet op tijd terug was van zijn uitstapje met het Colombiaanse nationale elftal, maar in deze wedstrijd zou hij gewoon kunnen starten. Dat zou naast Ruud Vormer kunnen zijn. De aanvoerder stond er een aantal wedstrijden naast en was naar verluidt zelfs van plan om zijn aanvoerdersband in te leveren, vanwege het matige spel eerder. Maar tegen Charleroi scoorde hij vrijdag beide goals en liet hij zien weer helemaal terug te zijn. Wil je wedden op voetbal, dan is dit een wedstrijd met interessante mogelijkheden.

Wedden op Club Brugge vs Manchester City

Dat de bezoekers de grote favoriet zijn voor deze wedstrijd is wel duidelijk. Het verschil wordt bij de online bookmakers echter zo groot ingeschat dat je bij BetFIRST voor een overwinning van de thuisploeg een quotering van liefst 11.00 aangeboden krijgt, een overwinning van City gaat daarentegen voor 1.27 en een gelijkspel is 6.10 waard.

De ploeg van Guardiola heeft er nog wel eens handje van om flink uit te halen als het team eenmaal op stoom is, maar of dat ook tegen het stugge Club Brugge gaat lukken is maar de vraag. De thuisploeg heeft een goeie mix van talent en ervaring en liet tegen PSG zien dat het niet bang hoeft te zijn voor de absolute topteams. Toch lijkt deze wedstrijd wel een stapje te hoog voor Club Brugge. Dus kun je bijvoorbeeld op de handicap winnen. Denk je namelijk dat het verschil klein is, dan kun je op Club Brugge met een 1-0 handicap wedden, voor odds van 3.80, of zelfs met een 2-0 handicap voor een quotering van 2.00. Om die weddenschap te winnen mag de thuisploeg de wedstrijd dan met maximaal één doelpunt verschil verliezen.

De aftrap van Club Brugge vs Manchester City is aanstaande dinsdag om 18:45.

BetFIRST Nieuws