Engeland vs Duitsland, topwedstrijd voor een plaats in de kwartfinale

Peter Vissers
29. juni 2021

Na de dramatische uitschakeling van het Nederlands elftal, zijn dit nog de enige twee toplanden aan één kant van het schema, wie plaatst zich voor de kwartfinale?
De Engelsen plaatsten zich met relatief gemak voor de achtste finale van dit EK, maar speelden nog niet denderend. 1-0 overwinningen tegen Kroatië en Tsjechië en een 0-0 gelijkspel tegen Schotland waren voldoende, maar met name het gebrek aan aanvallende kracht viel op.

Met Harry Kane, Mason Mount, Phil Foden, Jack Grealish en Raheem Sterling heeft Engeland de spelers om verdedigingen open te trekken, maar ondanks de matige tegenstand in de groepsfase, leek met name Kane aan het einde van zijn Latijn na een lang en slopend seizoen.

De weg van de Duitsers naar de achtste finale was heel anders. De Duitsers werden in de zwaarste groep geloot met ook Frankrijk en Portugal. Een relatief kansloze nederlaag tegen Frankrijk en een klinkende overwinning tegen Portugal verder hadden de Duitsers een plaats in de volgende ronde voor het oprapen. De Hongaren staken daar in München bijna een stokje voor, maar met een doelpunt in de laatste minuten plaatste Duitsland zich alsnog voor de volgende ronde.

Bij Duitsland lijken alle potentiële basiskandidaten beschikbaar voor Joachim Löw, en dat geldt ook voor Engeland. Na de coronabesmetting van de Schotse Billy Gilmour werden Mason Mount en Ben Chilwell als nabije contacten beschouwd en dus moesten ze in zelfisolatie van de Britse autoriteiten. Die isolatie loopt pas om middernacht op het begin van de wedstrijddag af, dus zijn de twee in principe inzetbaar. Of bondscoach Gareth Southgate ze zal gebruiken, is nog niet duidelijk. Wil je wedden op voetbal, dan kun je deze wedstrijd een stuk spannender voor jezelf maken met wat interessante weddenschappen.

Engeland - Duitsland odds boosts EK bij Betway
© Betway

Wedden op Engeland vs Duitsland

Doordat beide ploegen nog niet echt hebben weten te overtuigen wijzen de bookmakers geen duidelijke EK favoriet aan voor plaatsing voor de volgende ronde. Bij Betway bijvoorbeeld krijg je een quotering van 1.83 als Engeland zich voor de kwartfinale plaatst en 1.95 als Duitsland doorgaat. Bij Betfirst zijn die quoteringen beter met 1.86 voor Engeland en 2.00 voor Duitsland in deze wedstrijd die in Rome plaatsvindt.

Bij Betway zijn de boosts de interessante weddenschappen. Je krijgt bijvoorbeeld 11.00 als Phil Foden het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt. Als je meer doelpunten verwacht kun je een boost krijgen met odds van 15.00 voor een 2-2 eindstand. Houd er rekening mee dat die score alleen geldt voor de stand na 90 minuten. Eventuele goals in de verlenging tellen voor die weddenschap namelijk niet mee.

Waar Duitsland al veel doelpunten gescoord en geïncasseerd heeft, is dat bij Engeland juist het tegenovergestelde. De Engelsen hebben zelfs nog geen enkel tegendoelpunt hoeven incasseren en daarom is het interessant om te proberen in te schatten hoe dat tegen elkaar zal gaan. Denk je dat de verdediging de overhand zal hebben krijg je bijvoorbeeld odds van 3.00 als er maximaal één doelpunt valt in deze wedstrijd.

De aftrap van Engeland vs Duitsland is aanstaande dinsdag om 18:00 in Rome, Italië