Estland vs België, makkelijke tegenstander Rode Duivels op weg naar belangrijke wedstrijd

Peter Vissers
1. september 2021

Later deze interlandbreak staat de belangrijke wedstrijd tegen Tsjechië op het programma, maar eerst mogen Rode Duivels nog even aan het vertrouwen werken tegen voetbaldwerg Estland. 

Bondscoach Roberto Martinez heeft al aangegeven dat hij tijdens deze interlandperiode ook wat jonge jongens een kans gaat geven, maar of dat ook al direct tegen Estland zo is, is nog niet duidelijk. Talenten Yari Verschaeren en Charles de Ketelaere voegen zich voor de laatste wedstrijd van het drieluik bij de ploeg en Alexis Saelemakers zit er al direct bij en kan zijn debuut in een officiële wedstrijd maken. Ook de recent door Arsenal aangetrokken Albert Sambi Lokonga kan zijn eerste minuten voor de Rode Duivels maken. De hoop op een nieuwe gouden generatie ligt dan ook bij de 20- en 21-jarige spelers die het team op dit moment komen versterken. 

Bekijk de odds bij de bookmakers meteen hier:

Wedden op Belgie - Estland WK kwalificatie odds
© betFIRST

Kevin de Bruyne is er in ieder geval nog niet bij. De aanvallende middenvelder kreeg een kleine terugslag van een blessure die hij tijdens het EK opliep en is daarom in Manchester gebleven om aan zijn herstel te werken. Jérémy Doku (ook onderdeel van die nieuwe generatie) en Dries Mertens zijn er vanwege blessures ook niet bij in dit drieluik.

Het lijkt erop dat Martinez weer voor een vijf-mans-verdediging gaat met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen opnieuw als leidende voorwerpen en waar de backs de opdracht krijgen om constant mee op te stomen en zo onder andere Romelu Lukaku en Eden Hazard zoveel mogelijk in hun aanvallende intenties te ondersteunen. Wil je wedden op voetbal, dan kun je zelfs door op België te wedden nog goed geld verdienen.

Wedden op Estland vs België

Als je op deze wedstrijd wil wedden, heeft het niet zoveel zin om op de winnaar te wedden, tenzij je echt denkt dat de thuisploeg een kans maakt tegen de kwartfinalisten van het afgelopen EK. Want dan krijg je bijvoorbeeld bij Betfirst een quotering van 51.00 aangeboden, tegen een 1.005 voor een overwinning van België.

Het is natuurlijk interessanter om op de handicap op deze wedstrijd in te zetten. De bookmaker denkt dat een overwinning met drie doelpunten verschil ongeveer het meest voor de hand liggend is. Dus als je voor de handicap Estland +3 (of België -3) gaat krijg je 2.65 voor een Estland overwinning (een 2-0 verlies voor Estland volstaat dan) en 2.30 voor een België overwinning (België heeft dan een overwinning met minimaal vier doelpunten verschil nodig). Als je denkt dat het verschil tussen de twee groter is kun je op België -4 wedden, want daarvoor krijg je met 4.30 namelijk best leuke odds.

Meer informatie over handicap weddenschappen vind je hier!

Je kunt ook op het aantal doelpunten wedden. Als je op het aantal doelpunten van Estland wil wedden kan dat natuurlijk, maar het is interessanter om op die van de bezoekers te wedden. Zo krijg je 2.10 voor vier doelpunten of meer en 3.80 voor vijf doelpunten of meer.

De aftrap van Estland vs België is aanstaande donderdag om 20:45 in Tallinn

BetFIRST Nieuws