Formule 1: Grand Prix van Abu Dhabi, pakt Hamilton of Verstappen wereldtitel?

Robert Brondel
10. december 2021

Op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi vindt de absolute climax van het seizoen plaats tussen Hamilton en Verstappen. Wie pakt het felbegeerde wereldkampioenschap Formule 1 in Abu Dhabi?

Wat denken de online bookmakers ervan? Het is ongemeen spannend in de strijd om het wereldkampioenschap. Max Verstappen in zijn Red Bull en Lewis Hamilton in zijn Mercedes beginnen de race met een gelijk aantal punten en daarom pakt degene die deze race de meeste punten haalt de wereldtitel. Bij een dubbele uitvalbeurt gaat het kampioenschap echter naar de Nederlander, omdat hij dit seizoen meer races gewonnen heeft. 

Voor de zevenvoudig wereldkampioen is de spanning voor een WK-titel niets nieuws, alhoewel het al een tijd niet zo spannend is geweest als nu. Voor de Nederlander kan het de eerste titel worden en dus spreekt de ervaring in het voordeel van de Brit. 

Het circuit in de Emiraten is traditiegetrouw in het voordeel van de Mercedes, die meer snelheid heeft op de rechte stukken. De Brit won de race al vijf keer en is dus ook deze keer de favoriet op het circuit van Yas Marina. Toch is Verstappen zeker niet kansloos tegen Hamilton want vorig jaar ging de Nederlander nog met de overwinning aan de haal. Hamilton was toen al wereldkampioen en hoefde dus niet voluit te gaan. 

Ondanks dat Hamilton de laatste drie GP’s op zijn naam schreef en daarom weer helemaal terug is in de titelstrijd heeft Red Bull in die races laten zien dat het wel degelijk een competitieve auto op de baan kon brengen op de banen waar Mercedes al jaren op heerst en dat is ook in deze GP van Abu Dhabi weer nodig. Wil je wedden op de Formule 1, dan kun je deze GP een stuk spannender maken door te wedden op de winnaar of op de wereldkampioen. 

Betcity Free bet promo
© Betcity

Wedden op Formule 1: GP van Abu Dhabi

Door het verleden dat duidelijk in het voordeel van zevenvoudig wereldkampioen Hamilton spreekt, is de Brit bij de bookmakers Nederland ook ditmaal de favoriet. Bij Bet365 krijg je namelijk een quotering van 1.53 voor een wereldtitel van Lewis Hamilton en 2.50 als Verstappen zijn eerste wereldtitel pakt. 

Ben je ervan overtuigd dat de Nederlander de titel gaat winnen, dan kun je beter bij BetCity wedden, want bij die bookmaker krijg je 2.75 voor een wereldtitel van Verstappen en 1.66 voor een achtste wereldtitel van Hamilton. 

F1 GP Abu Dhabi odds

Het lijkt erop dat de twee kemphanen naast winst van de wereldtitel ook om winst in de race strijden, maar voor beide coureurs telt alleen de wereldtitel echt, dus als ze ergens verder in het veld met elkaar in een harde strijd verwikkeld zijn, of elkaar zelfs de baan afrijden, dan zou dat in het voordeel van de andere coureurs kunnen zijn. Bij BetCity is na Hamilton (1.66) en Verstappen (2.75), Valtteri Bottas de volgende optie om in zijn laatste race voor Mercedes als winnaar uit de strijd te komen. De Fin, die na deze race naar het team van Alfa Romeo overstapt, levert een quotering van 13.00 op en dat loopt al op naar 23.00 voor een overwinning van Verstappen’s teamgenoot Sergio Pérez. 

De start van de Formule 1: GP van Abu Dhabi is aanstaande zondag om 14:00. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.