Galatasaray vs PSV, kunnen Eindhovenaren ook in Turkije winnen?

Peter Vissers
27. juli 2021

Na de eclatante 5-1 overwinning in het Phillips stadion lijkt PSV zich wel op te kunnen maken voor de volgende voorronde van de Champions League.
Het verschil in de heenwedstrijd was gigantisch. PSV zette vroeg druk en hadden al na twee minuten de gewenste voorsprong na een blunder van keeper Fernando Muslera. PSV nam geen genoegen met de voorsprong en behalve een tegendoelpunt dat een beetje uit het niets kwam vallen waren de Eindhovenaren enorm dominant. Dat het niet Muslera’s wedstrijd was, was al duidelijk, maar de ervaren Uruguayaan was ook nog grotendeels verantwoordelijk voor de 5-1.

Galatasaray - PSV CL kwalificatie
© Bet777

Al met al een goede avond dus en in Turkije moet PSV dit af kunnen maken. Dat moeten ze in ieder geval zonder Pablo Rosario doen. De middenvelder was vorig jaar nog basisspeler, maar begon dit seizoen achter Marco van Ginkel, Ibrahim Sangaré en ook nog Davy Propper op de bank en lijkt op weg naar OGC Nice in Frankrijk.

Ook Mohammed Ihattaren is niet van de partij in Turkije. De aanvallende middenvelder die vorig seizoen ook al regelmatig in de clinch lag met trainer Roger Schmidt heeft zich vanwege ziekte afgemeld. Na zijn wisselbeurt van vorige week worden er echter vragen gesteld bij die lezing en het lijkt erop dat ook hij op weg naar de uitgang zou kunnen zijn.

De ervaren Braziliaanse centrale verdediger Andre Ramalho maakte als nieuwe aanwinst samen met Olivier Boscagli een prima indruk in de verdediging van PSV en zal ongetwijfeld weer gaan starten. Bij de Turken daarentegen maakte de voormalige topper Arda Turan geen enkele indruk en ook Ryan Babel en Radamel Falcao konden hun stempel niet op de wedstrijd drukken. Wil je wedden op voetbal dan kan dit een interessante wedstrijd zijn om geld mee te verdienen.

Wedden op Galatasaray vs PSV

Dat PSV doorgaat naar de volgende ronde lijkt wel duidelijk, dus het heeft niet zoveel zin om daarop te wedden, maar wie deze wedstrijd wint is natuurlijk nog wel interessant. Zo kan Nederland de punten op de coëfficiëntenranglijst bijvoorbeeld goed gebruiken. Het is daarom ook interessant om op te merken dat Galatasaray naar het stadion van Basaksehir uitwijkt. Het grasveld in het eigen stadion wordt namelijk vernieuwd en dus speelt Cim Bom niet eens echt in eigen huis.

Daarom is PSV bij de online bookmakers de lichte favoriet om ook deze tweede wedstrijd winnend af te sluiten. Je krijgt bij Bet777 bijvoorbeeld een quotering van 2.30 voor een overwinning van de bezoekers, terwijl die voor de Turken op 2.90 ligt. Deels omdat het verschil tussen thuis- en uitdoelpunten afgeschaft is wordt er ook geen doelpuntloos gelijkspel verwacht. Waar die bij sommige EK-wedstrijden nog rond de 6.50 lag, is die hier in deze wedstrijd waar minder op het spel staat 11.00.

PSV liet zien dat het kan scoren en topschutter Eran Zahavi is al vroeg in vorm met drie doelpunten en een assist. Voor een doelpunt van de Israëliër zijn odds van 2.50 beschikbaar, maar die zijn voor vrijetrappenspecialist Philipp Max misschien nog wel interessanter met 6.50.

De aftrap van Galatasaray vs PSV is aanstaande woensdag om 20:00

Bet777 Nieuws