Grand Prix van Groot-Brittannië, kan Verstappen voorsprong WK-stand uitbreiden?

Peter Vissers
15. juli 2021

Het Formule 1 circus landt dit weekend op Silverstone waar de GP van Groot-Brittannië op het programma staat. Max Verstappen wil zijn voorsprong ook in de thuishaven van Lewis Hamilton uitbreiden.
Max Verstappen zal na vier overwinningen in de laatste vijf GP’s vol vertrouwen naar Engeland afreizen om in de thuishaven van zijn grootste rivaal zijn voorsprong in stand om het wereldkampioenschap te vergroten. Wat zullen de online bookmakers voorspellen?

De twee maken al jaren onderling uit wie er de beste is en tot nu toe werd die strijd om het wereldkampioenschap steeds in het voordeel van de Engelsman beslecht, maar dit jaar is Verstappen voorlopig een stuk sneller en hij heeft al 32 punten voorsprong in de WK-stand.

Red Bull heeft een flinke inhaalslag gemaakt op Mercedes in het afgelopen jaar, maar nu komt misschien wel de grootste test. Op Hamilton’s thuiscircuit zal Verstappen meer dan op elk ander circuit willen laten zien dat hij de grote kandidaat is voor de wereldtitel. Wil je wedden op de Formule 1, kijk dan eens naar de verschillende bookmakers en verdien geld met Verstappen of andere racers.

Deze Grand Prix heeft ook nog een nieuwtje, want voor het eerst zal de kwalificatie uit een sprintrace bestaan van slechts 100 kilometer bestaan. De winnaar van die sprintrace mag de echte race op pole position beginnen.

Bekijk de favorieten odds van de grand Prix Silverstone 2021
© BetFIRST

Wie is favoriet GP Silverstone?

Bij de bookmakers is Verstappen de duidelijke favoriet voor de overwinning op Silverstone. Bij Betfirst krijg je voor een overwinning van de Nederlander een quotering van 1.62 aangeboden, terwijl de odds voor een zege van Hamilton op 2.85 liggen. Als Verstappen deze wint zou dat de eerste keer zijn dat de Nederlander in Engeland wint. Sterker nog, in de laatste zeven jaar ging Hamilton zes keer met de eindzege aan de haal. Alleen in 2018 wist Sebastian Vettel de hegemonie van de Engelsman te doorbreken.

Als je denkt dat geen van de grootmachten in deze Grand Prix op het hoogste treetje van het podium eindigt, maar er een verrassende winnaar komt, kun je ook een gokje wagen op de teamgenoten van de kemphanen of een andere racer. Lando Norris klopt al een aantal weken flink op de deur in zijn McLaren, voor een overwinning van de jonge landgenoot van Hamilton krijg je 41.00. Ook de Ferrari van Charles Leclerc heeft in de laatste GP’s af en toe een teken van leven gegeven, dus als je denkt dat hij Ferrari de tweede Silverstone zege in de laatste tien jaar kan schenken, krijg je daar 51.00 voor.

Je kunt bijvoorbeeld ook inzetten op de eerste uitvaller van deze GP. Nikita Mazepin heeft nog geen goed seizoen. De Rus van Team Haas is al een aantal keren uitgevallen en als hij wel finisht wordt hij bijna steevast laatste in het veld. Bij de bookmakers is hij daarom ook de favoriet om de eerste uitvaller te worden. Je krijgt 8.50 als de Rus als eerste het veld moet verlaten. Denk je dat zijn collega Mick Schumacher de geblokte vlag ook niet gaat halen, dan kun je odds van 5.00 krijgen voor het feit dat geen enkele coureur van Team Haas de eindstreep haalt.

De start van de Grand Prix van Groot-Brittannië is aanstaande zondag om 16.00.

BetFIRST Nieuws