Heerenveen vs Ajax, Ajax zonder Blind naar Friesland

Peter Vissers
2. april 2021

Na twee weken interlandvoetbal gaat de eredivisie weer van start. Ajax neemt het thuis op tegen SC Heerenveen, dat na een goed begin van het seizoen ver is weggezakt. Kunnen de Amsterdammers een nieuwe stap zetten richting het kampioenschap?
Bijna iedereen is het er wel over eens dat Ajax de titel amper nog kan mislopen. Met nog zeven speelrondes op het programma staat Ajax al 11 punten voor op achtervolgers PSV en AZ, terwijl de Amsterdammers ook nog een wedstrijd te goed hebben.

Met het Europese avontuur en de bekerfinale in het achterhoofd, zal de ploeg van Erik ten Hag het kampioenschap zo snel mogelijk willen beslissen. Uit bij Heerenveen hebben de bezoekers het nog wel eens lastig gehad, maar in 2021 wil het voor de Friezen nog niet lukken. Van de 13 gespeelde wedstrijden werden er maar drie gewonnen en Heerenveen is inmiddels afgezakt naar de tiende plek.

Heerenveen Ajax eredivisie vorm
© Unibet

Als we naar de vorm kijken via Unibet… dan ziet het er niet goed uit voor de Friezen. Begin vorige maand, in de halve finale van het bekertoernooi tussen deze twee ploegen, was Heerenveen in het eigen stadion kansloos. Ajax won zonder problemen met 0-3. Het belangrijkste verschil bij Ajax voor deze wedstrijd is dat Daley Blind er niet bij is. De verdediger die dit jaar ook regelmatig op het middenveld verscheen heeft tijdens de interland tegen Gibraltar een zware enkelblessure opgelopen en wordt dit seizoen niet meer terug verwacht.

Daarentegen hebben de Zuid-Amerikanen de batterij weer goed op kunnen laden. Het interland voetbal in Zuid-Amerika ging vanwege corona niet door, dus konden Nicolas Tagliafico, Lisandro Martinez, David Neres en Antony rustig even op adem komen. Ook Jurriën Timber en Sebastian Haller zijn waarschijnlijk weer beschikbaar voor deze wedstrijd na hersteld te zijn van een besmetting.

Heerenveen zal zich echter niet zomaar bij een nederlaag neerleggen, en daarom zijn er zeker interessante mogelijkheden om te wedden op voetbal.

Wedden op Heerenveen tegen Ajax

Dat Ajax bij de bookmakers de favoriet is voor deze wedstrijd is wel duidelijk. Voor een overwinning van de Amsterdammers krijg je dan ook maar een quotering van 1.28. Toch lijkt dat wat aan de hoge kant. Hoewel deze wedstrijd tegen Heerenveen belangrijk is, zal Ajax toch zeker in het achterhoofd al aan de Europa League wedstrijd van aanstaande donderdag tegen AS Roma denken. Ook kan het lastig zijn om er in één keer weer te staan na een C. griep en is het maar de vraag hoe het gemis van Blind, één van de leiders bij Ajax opgevangen wordt.

Als je bijvoorbeeld op een handicap van 1-0 wedt, krijg je odds van 3.60 voor een Heerenveen overwinning, met andere woorden, een gelijkspel is ook genoeg om die weddenschap winnend af te sluiten. Denk je toch dat Ajax dit met gemak af gaat maken, kun je het voor jezelf interessanter maken door te wedden op een overwinning voor Ajax, waarbij ze met de rust al voorstaan voor een quotering van 1.80. Of juist nadat het halverwege nog gelijk staat, dan krijg je er odds van 4.20 voor. Bekijk ook de andere wedstrijden via ons sportweddenschappen bonus nieuwsoverzicht op de site!

De aftrap van Heerenveen vs Ajax is aanstaande zondag om 16:45

Unibet Nieuws