KRC Genk vs Anderlecht, kan Anderlecht knop omzetten na Europese uitschakeling?

Peter Vissers
27. augustus 2021

Drie dagen nadat Anderlecht in Europa werd uitgeschakeld door Vitesse staat de topper in de Belgische competitie tegen Genk op het programma. 

Anderlecht zal niet met een fijn gevoel naar deze wedstrijd toeleven na de Europese uitschakeling. De Brusselaars kwamen op een 2-0 achterstand en de 2-1 tien minuten voor tijd was niet genoeg om het tij te doen keren, en na de 3-3 in eigen huis was dat niet genoeg om de groepsfase van het de Conference League te behalen. De ploeg van Vincent Kompany lijkt compleet voor deze wedstrijd.

Genk - Anderlecht wedden odds 2021
© Betway

Voor Genk wordt dit de eerste wedstrijd in ruim twee weken. De Vlamingen werden in de voorronde van de Champions League direct uitgeschakeld, maar daarmee werden ze wel direct tot de groepsfase van de Europa League toegelaten. De competitiewedstrijd tegen Antwerp van vorig weekend werd verplaatst om tegenstander Antwerp een betere kans op de Europa League te geven en daarom kwam de ploeg van coach John van den Brom al ruim 14 dagen niet in actie.

Ook bij Genk lijkt de volledige basiself gewoon beschikbaar te zijn zo vlak voor de interlandbreak. Angel Preciado is nog geblesseerd, maar hij is lang niet altijd basisspeler.  Ook Paul Onuachu lijkt er nog steeds bij te zijn. De Nigeriaanse spits is al de hele zomer op zoek naar een transfer, maar met het einde van de transferwindow in zicht heeft hij zijn gewenste transfer nog steeds niet en er lijkt ook geen noemenswaardige interesse voor de topscorer van vorig jaar.

Dit is misschien wel een leuke wedstrijd om te wedden op voetbal, want de twee weken pauze die Genk gehad heeft kan een heel positief of juist negatief effect hebben op de ploeg. We bekijken hieronder meteen wat de voetbal bookmakers denken over deze wedstrijd.

Wedden op KRC Genk vs Anderlecht

Bij de bookmakers is Genk de favoriet voor deze wedstrijd in eigen huis, voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Betway bijvoorbeeld een quotering van 2.25 aangeboden. Voor een gelijkspel ligt die op 3.20 en voor een overwinning van Anderlecht gaat die naar 3.25.

De vorige wedstrijd tegen Leuven was voor Genk de eerste wedstrijd van het seizoen waarbij de ploeg geen doelpunt tegen kreeg. In de zes officiële wedstrijden daarvoor kregen ze liefst 13 doelpunten tegen dus staat de ploeg niet bekend als verdedigend sterk. Het lijkt daarom voor de hand te liggen dat de focus van van den Brom daarop heeft gelegen in de twee vrije weken.

Denk je dat dat niet geholpen gaat hebben en er dus gescoord gaat worden kun je voor doelpunten gaan. Je kunt inzetten op dat beide teams het net gaan vinden in combinatie met een winnaar. Zo krijg je voor een Genk overwinning waarbij ook de gasten scoren odds van 4.00 aangeboden en voor een Anderlecht overwinning waarbij ook de thuisploeg tot scoren komt 5.50.

Je kunt ook wedden op een overwinning waarbij de winnaar juist de nul houdt. Als je die weddenschap op Genk inzet kan je 4.00 winnen en als je op Anderlecht inzet kan je daar 5.75 voor krijgen.

De aftrap van KRC Genk vs Anderlecht is aanstaande zondag om 18:30.