De derby van Rome op vrijdagavond

Erik de Kort
15. januari 2021

De eeuwige aartsrivalen en stadsgenoten nemen het vrijdagavond in Stadio Olimpico tegen elkaar op als de eerste Derby alla Capitale op het programma staat.

De stand van zaken in de Serie A

De beide Romeinse ploegen doen het niet eens zo heel onaardig dit seizoen. Het is natuurlijk Milan dat nog steeds bovenaan stand, gevolgd door Inter op drie punten afstand. De eerste ploeg uit Rome die we terugzien is AS Roma op 34 punten. AS Rome is de laatste vier wedstrijden ongeslagen en speelde de laatste wedstrijd gelijk tegen Inter. Nadat Roma vroeg op voorstand kwam leken ze de wedstrijd uit handen te geven totdat Gianluca Mancini in de 86e minuut toch nog de gelijkmaker wist te maken. Het verschil tussen Inter en AS Roma bleef dus gelijk terwijl Juventus en Atlanta dichterbij kwamen.

Lazio zien we terug op plek nummer achtste plek, net onder Sassuolo. Lazio heeft 28 punten maar won de laatste twee partijen en speelde die ervoor gelijk. Lazio moet nu drie punten pakken tegen stadiongenoot AS Roma om aansluiting te vinden met de top 5. Na overwinning op Parma, Fiorentina en een gelijkspel tegen Genoa lijkt de draad weer te zijn opgepakt. We pakken de onderlinge resultaten er eens bij en gaan dan kijken naar de odds. Van de bookmakers komen de odds dit keer van Bet777.

 

Laatste ontmoetingen tussen beide ploegen

Dit is misschien wel een van de mooiste wedstrijden in het Italiaanse voetbal. Met ook andere derby’s zoals AC Milan – Inter maar ook Juventus als topploeg is het bij tijd en wijle al genieten in Italië, de Derby alla Capitale is altijd spectaculair.  Als we kijken naar de resultaten van de laatste jaren dan zien we dat AS Roma het meeste heeft gewonnen. Vijftien keer was AS sterker dan Lazio terwijl Lazio zelf negen keer won. Zeven keer werd het gelijk en zo ook de laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten. Er staat genoeg op het spel. Laten we dan ook snel de noteringen van de bookmakers erbij pakken zodat je gelijk kunt beginnen met wedden op voetbal.

de beste odds bij wedden op lazio roma as roma 15-01-2021

©Bet777

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

AS Roma is de ploeg die er beter voor staat in de ranglijst. Voor een grote wedstrijd als dit maakt de ranglijst vaak niet zoveel uit, we kunnen er vanuitgaan dat beide ploegen met maar een doel deze wedstrijd zullen ingaan. Bij Bet777 zien we dan ook niet zo heel veel verschil in de odds van beide ploegen. Lazio staat op 2.88 en dat is net iets meer dan dat je voor Roma krijgt. Voor AS Roma staan de noteringen voor een overwinning op 2.35. Als de Derby alla Capitale net als vorige keer in een gelijkspel eindigt krijg je hier 3.55 voor.

Bet777 Nieuws