Sensatie in de Premier League: Liverpool Chelsea

Erik de Kort
3. maart 2021

Twee Engelse topploegen komen elkaar tegen op donderdagavond als Liverpool thuis Chelsea ontvangt. Komt een van de ploegen in de top vier van de Premier League terecht?

Alleen de top vier geeft recht op de Champions League

Vorig jaar werd Liverpool kampioen maar dit seizoen loopt het allemaal net even wat moeizamer. Met name de laatste weken was het bij tijd en wijle dramatisch wat de ploeg van Jurgen Klopp liet zien. Er werd keer op keer verloren. Het begon met een 0-1 nederlaag tegen Brighton maar vervolgens versloegen ook manchester City en Leicester Liverpool met grote cijfers. Als klap op de vuurpijl won ook stadsgenoot en aartsrivaal Everton van de regerend kampioen en leek het drama compleet. Gelukkig voor de mannen van Klopp werd er wel in de Champions League gewonnen waardoor er een grote kans is dat we de ploeg terug gaan zien in de kwartfinales.

Chelsea doet het dit seizoen niet veel beter en zag hun coach en clubicoon Frank Lampard recent nog ontslagen worden. De Londense ploeg begon met coach Thomas Tuchel (ex-PSG) aan een goede reeks maar speelde toch ook de laatste twee wedstrijden op rij gelijk. Tussen Liverpool en Chelsea staat momenteel een punt verschil in het voordeel van nummer vijf Chelsea. West Ham staat op 45 punten. De winnaar van de wedstrijd op donderdag pakt dus (tijdelijk) de vierde plek over. Die plek geeft recht op Champions League voetbal volgend seizoen. Het kampioenschap kunnen beide ploegen wel uit hun hoofd zetten. CL voetbal is het maximaal haalbare. We gaan zo kijken welke van deze topteams de beste kaarten heeft bij de bookmakers.

Geeft de overwinning van Liverpool op Sheffield vertrouwen voor dit duel?

Vier nederlagen op rij, de witte zakdoekjes werden al tevoorschijn gehaald en Klopps magie bij The Reds leek uitgewerkt. Er staan nog steeds vraagtekens bij de toekomst van de sympathieke Duitser of hij volgend jaar nog steeds bij Liverpool te zien is. We verwachten dat als de Champions League groepsfase bereikt wordt en hij dit CL seizoen nog een succesvolle reeks in het kampioenenbal neerzet, dat Klopp volgend jaar ook gewoon nog manager is.

Afgelopen zondag werd er met 2-0 gewonnen tegen Sheffield United dat al vrijwel zeker is van degradatie. Het was in ieder geval een overwinning waar weer wat hoop uit geput kan worden. Chelsea won vorige week indrukwekkend van Atletico Madrid en hoopt er ook nog op de kwartfinales te bereiken. In de Premier League werd er twee keer gelijk gespeeld. Eerst tegen Southampton en zondag tegen Man United. Het valt op dat Chelsea wel vaker dit seizoen punten verspeeld tegen de grotere ploegen? Gaat dat op donderdag opnieuw gebeuren? We weten in ieder geval dat Liverpool – Chelsea altijd een mooie reden is om te wedden op voetbal en pakken dan ook snel de noteringen erbij.

 

wedden Ladbrokes Liverpool- Chelsea 04-03-2021

©Ladbrokes

De beste odds vind je bij Ladbrokes

We hebben even gezocht waar je nu de beste noteringen kunt vinden voor deze Premier League kraker en zijn uitgekomen bij Ladbrokes. Bij deze bookmaker zien we dat je 2.25 krijgt als Liverpool wint en dat de odds voor Chelsea op 3.05 staat. Liverpool heeft volgens Ladbrokes dus de beste papieren om deze wedstrijd te winnen. Een gelijkspel staat op 3.60 en is wat ons betreft ook zeker mogelijk. Je kunt je via de link hieronder direct aanmelden bij Ladbrokes maar lees ook zeker eens onze Ladbrokes review door om alles te weten te komen over deze bookie.

 

Ladbrokes Nieuws