Midtjylland vs PSV, Eindhovenaren op de rand van Champions League play-off

Peter Vissers
10. augustus 2021

PSV blijft maar imponeren. Na ook Ajax een oorwassing te hebben gegeven in de wedstrijd voor de Johan Cruijff Schaal, wacht nu de terugwedstrijd tegen Midtjylland in de derde voorronde van de Champions League waar de Nederlanders een 3-0 voorsprong verdedigen.
Dat PSV er goed uit ziet dit jaar werd al duidelijk in de eerdere wedstrijden in de voorronde van de Champions League, maar met een 4-0 overwinning op Ajax werd nog maar eens bevestigd dat het zeker niet alleen aan de zwakke tegenstand gelegen heeft. Hoewel de uitslag iets geflatteerd was en te zien was dat Ajax nog wedstrijdfitheid miste, liet PSV zien dat het elftal gewoon goed in elkaar steekt en klaar is voor dit seizoen.

De Eindhovenaren zullen deze wedstrijd tegen Midtjylland dan ook vol vertrouwen ingaan. Trainer Roger Schmidt gaf voor het weekend aan dat de Champions League voorronde belangrijker is dan de Johan Cruijff Schaal, maar begon evengoed vrijwel met de sterkste opstelling. Later in de wedstrijd was hij met een comfortabele voorsprong dan toch in de gelegenheid om een aantal van de toppers rust te geven, zodat ze ook in Denemarken nog volledig fit kunnen zijn.

PSV Midtjylland odds over/under
© Ladbrokes

Dat betekent dat we waarschijnlijk weinig wijzigingen zullen zien aan het team dat vorige week in 13 minuten drie doelpunten maakte en het tweeluik zo al bijna in zijn voordeel besliste. De enige wijziging die wel verwacht wordt is dat Olivier Boscagli, die er in Eindhoven niet bij was vanwege een schorsing waarschijnlijk gewoon weer in de basis zal starten in plaats van Armando Obispo.

Aan de rechterkant kan het zijn dat de verdedigend sterkere Jordan Teze de voorkeur krijgt over Philipp Mwene, die er voorlopig nog niet zo bovenuit steekt als de andere nieuweling André Ramalho.

Toch zullen de Denen hier sterker aan de aftrap verschijnen, want een aantal van de spelers die er door blessures en ziekte vorige week niet bij konden zijn, kunnen nu wel weer gewoon opgesteld worden. Wil je wedden op voetbal, dan levert deze wedstrijd vele mogelijkheden op goeie weddenschappen op.

Wedden op Midtjylland vs PSV

De grote vraag is of PSV ook hier voor de winst gaat, want zelfs met een 2-0 nederlaag kwalificeren de Eindhovenaren zich voor de volgende ronde. De betting sites denken van wel en gezien de afgelopen wedstrijden lijkt dat een logische conclusie. Voor een overwinning van PSV krijg je bij Ladbrokes namelijk een quotering van 2.00, terwijl die voor een overwinning van Midtjylland op 3.35 ligt.

Ladbrokes lijkt er ook vrij zeker van te zijn dat er doelpunten gaan vallen, want odds van 14.00 voor een 0-0 gelijkspel liggen erg laag. Zelfs voor drie doelpunten of meer krijg je met 1.60 nog maar een hele lage quotering en dat heeft ongetwijfeld te maken met de aanvallende kwaliteiten van PSV, die ze voorlopig nog elke wedstrijd hebben laten zien. Pas bij vijf doelpunten of meer wordt het interessant met een quotering van 4.50, en met nog een doelpunt extra ligt dat op 8.50

De aftrap van Midtjylland vs PSV is aanstaande dinsdag om 20:00

Ladbrokes Nieuws