Montenegro vs Nederland, kan Oranje nieuwe stap richting WK zetten?

Robert Brondel
12. november 2021

In Podgorica neemt het Nederlands elftal het op tegen Montenegro. Twee maanden geleden wist Nederland in eigen huis nog met 4-0 te winnen, kan Nederland dat opnieuw. 

Op weg naar de belangrijke allesbepalende wedstrijd tegen Noorwegen moet Nederland eerst nog tegen Montenegro. En hoewel puntverlies geen drama hoeft te zijn, maakt het de opdracht wel een stuk moeilijker. Nederland heeft voorafgaand aan deze wedstrijd twee punten voorsprong op Noorwegen – dat op bezoek gaat bij het zwakke Letland – dus heeft Oranje nog een kleine buffer. Toch zal Oranje maar één doel hebben, deze wedstrijd snel naar hun hand zetten. 

De opmaat naar deze wedstrijd is goed. Bondscoach Louis van Gaal moet het weliswaar zonder buitenspelers Cody Gakpo en Steven Berghuis doen, maar met Arnaut Danjuma staat daar in ieder geval op links een speler in grootse vorm voor in de plaats. Er was in eerste instantie nog wat twijfel over de inzetbaarheid van de buitenspeler van Villarreal, nadat hij afgelopen zondag geblesseerd uitviel na een tik op zijn knie, maar de schade blijkt mee te vallen. Op rechts lijkt Donyell Malen de voorkeur te krijgen boven Steven Bergwijn. Malen staat normaal gesproken op links of in het centrum, maar lijkt op rechts de kans te krijgen. 

Voor de rest lijkt van Gaal gewoon met zijn vaste opstelling aan het toneel te verschijnen. Reserve-aanvoerder Georginio Wijnaldum was nog even ziek, maar lijkt ruim op tijd weer terug. Montenegro moet het alleen zonder Marko Vesovic doen, de rechtsback werd tegen Noorwegen met een rode kaart weggestuurd. De ploeg kan wel gewoon over zijn sterren Stefan Savic en Stevan Jovetic beschikken en is daarom vrijwel op zijn sterkst. Wil je wedden op voetbal, dan kun je voor deze wedstrijd interessante weddenschappen vinden. 

Wedden op Montenegro vs Nederland

Dat Oranje bij de bookmakers Nederland de duidelijke favoriet is voor deze wedstrijd zal niet als een verrassing komen. Zo krijg je bij Bet365 voor een overwinning van de bezoekers een quotering van 1.25 aangeboden. Een overwinning van Montenegro daarentegen is juist wel veel waard met odds van 12.00, maar de kans dat dat gebeurt, is natuurlijk klein. Een gelijkspel levert een quotering van 5.75 op.  Ontdek ook de bet365 bonus.

Je kunt natuurlijk ook op de handicap wedden. Zo krijg je voor Nederland -2 een quotering van 2.87 aangeboden. Om die weddenschap te winnen, moet Oranje dan wel met drie doelpunten verschil winnen. Nederland zal natuurlijk afstand willen nemen van de tegenstander, maar het doelsaldo lijkt wel in het voordeel van Nederland beslist, dus is de noodzaak voor grote cijfers niet aanwezig. 

Als je op de doelpuntenmaker wil wedden, dan is de makkelijkste keuze natuurlijk een doelpunt van Memphis Depay. De aanvaller van Barcelona scoort erg makkelijk voor het Nederlands elftal en je krijgt dus ook maar een quotering van 1.53 voor een doelpunt van hem. Als je denkt dat het bijvoorbeeld van Wijnaldum moet komen, die ook regelmatig tot scoren komt in de afgelopen jaren, dan kun je daar 2.40 voor krijgen. montenegro - nederland wk kwalificatie

De aftrap van Montenegro vs Nederland is aanstaande zaterdag om 20:45 in Podgorica. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws